Arama sonuçları

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu gönüllü gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu gönüllü gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gönüllü gençlerin birçok alanda önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Gönüllü gençlerimiz her geçen gün heyecanıyla, niteliğiyle ve sayısıyla güçleniyor" dedi.

Kasapoğlu, Muğla'da Menteşe Spor Salonu'nda düzenlenen "Yarının Sultanları" programının ardından Muğla ve İlçelerinde görev yapan gönüllü gençlerle Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde bir araya geldi.

GÖNÜLLÜ GENÇLERE TEŞEKKÜR

Kasapoğlu, gönüllü gençlerin geçtiğimiz aylarda Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınlarında fedakarca görev yaptığını ve bu nedenle gençlere teşekkür etmek için geldiğini belirtti. Gençlerin özverili çabaları nedeniyle birçok kişiye de örnek teşkil ettiğini anlatan Kasapoğlu, 2019 yılını ''Gönüllülük Yılı'' ilan ettiklerini hatırlattı.

Kasapoğlu, bundan sonra da her yılın gönüllük yılı olduğunu ve gençlerin de bu önemli başlangıcın mimarları olduğunu kaydetti.

"GÖNÜLLÜ GENÇLERİMİZ HER GEÇEN GÜN HEYECANIYLA, NİTELİĞİYLE VE SAYISIYLA GÜÇLENİYOR"

Her gittiği ilde gönüllük kavramının her geçen güçlendiğini gördüğünü ve bunun da kendisini mutlu ettiğini anlatan Kasapoğlu şöyle konuştu:

"Gönüllü gençlerimiz her geçen gün heyecanıyla, niteliğiyle ve sayısıyla güçleniyor. Biz millet olarak gönlü geniş bir milletiz. Öyle bir milletin evlatlarıyız. Dolayısıyla bize de bu mirası daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere taşımak, bu önemli sorumluluğu yükseltmek düşüyor. Gençlerimiz bu mirası güçlendirerek, yükselterek bir sonraki nesillere aktaracak. Üniversitelerimizde gönüllük dersine başladık. Bunun bir kademe sonrası inşallah ortaokul ve liselerde yine gönüllük çalışmalarının müfredata alınması için çalışıyoruz. Spordan sanata, sanattan kültüre, sağlığa, eğitime her alanda gönüllü uygulamalarını zenginleştireceğiz."

Kasapoğlu, daha sonra Muğla Tenis Kulübünü de ziyaret ederek tenis kortunda antrenman yapan çocuklarla bir araya gelip sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

24-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş