Arama sonuçları

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yeni bir dönemi bugün başlatıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yeni bir dönemi bugün başlatıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Spor Aşkı Engel Tanımaz" Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'nde konuştu.

Engelliler Haftası nedeniyle tüm dünyada engellilere yönelik farkındalığın artmasını dileyen Kasapoğlu, şöyle dedi:

"Bugün aramızda başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan arkadaşlarımız var. Hayatın her alanında sporda, sanatta, edebiyatta, eğitimde, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen sergiledikleri mücadeleyle, azimleriyle örnek olan, bizlere ilham veren kardeşlerimiz var. Bugün 500 özel eğitim okulu için yola çıkacak ve 1 ay boyunca ülkemizi baştan aşağı dolaşacak tırlarımız, sporla birlikte sevgiyi büyütsün. Yüzde 70 yerlilikle üretilen, 20'ye yakın sportif branşa hizmet edecek ve 81 ilimizde dağıtılacak spor malzemelerimiz, sportif altyapıyı kuvvetlendirdiği gibi aramızdaki bağı da güçlendirsin."

Kasapoğlu, Son 20 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sporu tabana yaymak için büyük bir gayret içinde olunduğunu vurguladı. Kasapoğlu, "2002 öncesindeki gençlik ve spor tesislerinin neredeyse hiçbiri engelsiz tesisler niteliğinde değildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı sadece Engelliler Haftası özelinde değil, yılın her gününde engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyor" diye konuştu.

"BU ÇALIŞMADA GÜÇLÜ BİR KOORDİNASYON VAR"

Kasapoğlu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda milli sporcuların aldığı başarıları hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, şahsınızın liderliğiyle bu seviyelere ulaşıldı. Pek çok alanda gayretlerinizin meyvelerini de toplamaya başladık.İşte bunun en somut örneklerinden biri, Tokyo 2020’de tarih yazan Paralimpik Milli Takımımız. Evlatlarımız 85 milyonu gururlandırdılar, heyecanlandırdılar. Tüm Türkiye Golbol Milli Takımı'nın arkasında kenetlendi."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurumlar arası iş birliğini hızlandırdığını anlatan Kasapoğlu, "Yeni hükümet sistemiyle birlikte bürokrasinin, kurumsal süreçlerin hızlanmasıyla böyle etkili çalışmalar kısa zaman dilimleri içerisinde organize edilip, yönetilebiliyor" dedi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Kasapoğlu, hazırlanan malzemelerin okullara ulaşacağını ancak sürecin bununla kalmayacağını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı zamanda özel eğitim okullarının spor altyapısında yeni bir dönemi de bugün başlatıyoruz. Paralimpik milli sporcularımız bölgelerde okullara hamilik yapacaklar. Bu okullardan yeni şampiyonların yetişmesi için ilham verecekler, yol gösterecekler, onları yönlendirecekler, okullardaki gençlerimize tecrübe aktarımı gerçekleştirecekler. Antrenörlerimiz okullarda özel çalışma programları uygulayacaklar. Hep birlikte yetenekleri keşfedeceğiz ve onları en modern altyapıyla uluslararası salonlara, sahalara, kortlara, pistlere hazırlayacağız. Engelleri sporla, gayretle, azimle aşmaya, tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye devam edeceğiz. Çünkü spor aşkı engel tanımaz."

12-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş