Arama sonuçları

Gerici TÜGVA artık Danıştay’ı da tanımıyor

Gerici TÜGVA artık Danıştay’ı da tanımıyor

Gerici TÜGVA artık Danıştay’ı da tanımıyor. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Danıştay 8. Dairesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokole yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen durmak bilmiyor.

BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre, TÜGVA Maltepe İlçe Temsilciliği, İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden danışman hoca istedi. Vakıf tarafından müdürlüğe gönderilen yazıda, MEB tarafından 17 Şubat 2017’de imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında Maltepe’deki tüm ortaokullardan Medeniyet ve Değerler Kulübü’nün etkinliklerinin gerçekleştirilmesi için danışman hoca talep edildi.

DANIŞTAY HİÇE SAYILDI

Ancak geçen yıl Eğitim Sen’in, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile TÜGVA arasında imzalanan protokol doğrultusunda ortaokul ve liselerde Medeniyet ve Düşünce Kulübü’nün kurulması ve danışman hoca atanmasına ilişkin dava açtı. Danıştay 8. Dairesi 11 Haziran’da söz konusu protokolün hukuka aykırı olduğu belirtilerek yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

EĞİTİM KAMUNUN SORUMLULUĞUNDA

BirGün’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Özer Tuncer, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen TÜGVA’nın hâlâ okullarda çalışma yapmak istediğini bildirdi.Tuncer eğitimin kamusal bir hizmet olduğunu hatırlatarak Tuncer, bu nedenle kamu görevlileri tarafından kamusal mekanlarda, kamu kaynaklarıyla ve kamunun sorumluluğunda yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Protokoller ve iş birlikleri ile eğitimin dini vakıflara, derneklere, cemaatlere; iktidara yakın yapılara devredilmesine sessiz kalmayacağız’’ diyen Tuncer, şunları dile getirdi: “Okul öncesinden yükseköğretim kurumlarına kadar eğitimin dini yapılara devredilmesine karşı mesleğimize, haklarımıza, öğrencilerimizin eğitim hakkına sahip çıkıyoruz. Karanlığa karşı aydınlığı, lâikliği, hurafelere karşı bilimi savunma mücadelemize her koşulda kararlılıkla devam ediyoruz. Hukuki, demokratik tüm haklarımızı kullanacağız. Protokoller, iş birlikleri bir an önce sonlandırılmalıdır.’’

‘SUÇ İŞLİYORSUNUZ’

Eğitim Sen 5 No’lu Şube, MEB ve TÜGVA arasında imzalanan protokol hakkında ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilmesine rağmen bu kararın hiçe sayılasını protesto edecek. Sendika bugün saat 15.00’te Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde bir basın açıklaması düzenleyecek.

23-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş