Arama sonuçları

Gıda, stratejik bir sektör haline geldi

Gıda, stratejik bir sektör haline geldi

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, salgın sürecinde tüm dünyanın gıdanın en az savunma sanayi kadar stratejik sektör olduğunu anladığını söyledi. İSTİB önderliğinde online gerçekleşen Güvenli2023 İstanbul eğitim sertifikalarının sahiplerini bulduğu tören, İSTİB Başkanı Ali Kopuz ve Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kopuz, gıda sektörü hayati bir görevi yerine getirdiğini, salgına rağmen halkın güvenilir gıda ile buluşturmanın kendileri için asli görevlerinden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Salgın sürecinde tüm dünya gıdanın en az savunma sanayi kadar stratejik sektör olduğunu daha iyi idrak ettiğini belirten Kopuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

GIDA SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ ANLAŞILDI

"Gıda sektörü temsilcileri olarak yeni normalde hepimize özel bir görev düşüyor. Dünya nüfusu hızla artıyor. Uzmanların tahminine göre bu gidişatta 2050 yılında dünya nüfusunu beslemek için gıda üretiminin yüzde 50 artırılması gerekiyor. Bu doğrultuda Türkiye'de gıda üretimi arttırma ve gıda israfını önleme çalışmaları yapıyoruz.”

Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ise yeni dönemde güvenirliğin çok önemli olacağının altını çizdi.

 

04-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş