Arama sonuçları

Gölge öğretmen uygulaması başladı

Gölge öğretmen uygulaması başladı

Gölge öğretmen uygulaması başladı. Otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalanmasıyla gündeme gelen “gölge öğretmen” uygulaması başladı. Bu olay üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyla ilgili çalışma yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da kaynaştırma öğrencilerinin akademik, sosyal ve öz bakım becerilerinin okulda desteklenmesi için kolaylaştırıcı bir kişiye ihtiyaç duyulduğunu dile getirmişti. Sözcü gazetesinden Sultan Uçar’ın haberine göre bu konuyla ilgili adım atıldı. Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’‘ni değiştirebilmek için çalışma başlatıldı.

GÖLGE ÖĞRETMEN UYGULAMASI BAŞLADI

İlk aşamada, Eğitim Programı Geliştirme Birimi'nce yapılan çalışmayla ‘kolaylaştırıcı kişi' adı altında sınıf içi ve sınıf dışında öğretmenden başka üçüncü şahısların sınıfta ve okulda bulunmasının önü açıldı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un talimatıyla da uygulama başladı. “Gölge Öğretmen” olarak tanımlanan kolaylaştırıcı kişiler artık okullarda bulunabilecek ve öğretmenle aynı anda tüm gün derslere girebilecek. Öğrencilerin, kişisel ihtiyaçlarını karşılamak dışında, öğretmenlere destek de olmaları bekleniyor. Toplumun bilinçlenip, farkındalığın artması, otizm, öğrenme güçlüğü, dil-konuşma ve özel yetenek alanlarında eğitim verilen bin öğretmen de diğer öğretmenlere eğitim vermeye başladı. Proje için 6 milyon Euro ayrıldı.

EĞİTİM HAKKINDA SIKINTI YAŞIYORLAR

İlkokulda 115 bin 556, ortaokulda 130 bin 624, lisede 48 bin 257 kaynaştırma öğrencisi var. Ancak kaynaştırma öğrencileri Aksaray’daki örnekte olduğu gibi Anayasal hakları olmasına rağmen eğitim almaları konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bu öğrencileri kimi zaman veliler, kimi zaman da eğitimciler okullarında istemiyor.

07-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş