Arama sonuçları

Gönlündekini açıkladı: Öğretmenlerinimiz, akademisyenlerimiz hafızlardan olsun

Gönlündekini açıkladı: Öğretmenlerinimiz, akademisyenlerimiz hafızlardan olsun

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Melike Hatun Camisi’nde, Altındağ Müftülüğü’nce düzenlenen hafızlık icazet töreninde yaptığı konuşmada, hafızların Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek, yeryüzünde bir kula nasip olabilecek en ulvi işi yaptıklarını belirtti. Hafızlar sayesinde Hz. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i koruduğunu, kıyamete kadar da koruyacağını vadettiğini vurgulayan Erbaş, şunları söyledi:

"Rabbimizin bu vaadine nail olmak kadar büyük bir lütuf var mıdır? İşte hafızlarımız böyle bir nimete böyle bir lütfa Rabbimizin yardımıyla ulaştılar. Sizler, bu lütfun gereği olarak Kur'an eğitimine ömrümüzü vereceksiniz. Hafızlarımızın zekatı hafız yetiştirmektir. Ne kadar çok hafız yetiştirirseniz o kadar hafızlığınızın zekatını vermiş olursunuz. Sizlerden bunu bekliyoruz. Kur'an'a hizmet etmenin farklı yolları vardır. Onun anlaşılması, onun yaşanması için ne kadar mücadele ederseniz hafızlığınızın zekatını o kadar iyi vermiş olursunuz."

Nihai hedeflerinin, Kur'an-ı Kerim'i rehber edinerek, onun ilkelerine göre yaşamak olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

"Kur'an'ın hayat dolu ilkelerini, prensiplerini anlatmak hafızlara ne kadar da güzel yakışır. Her Müslüman Kur'an-ı okuyacak, anlayacak, yaşayacak ve anlatacak ama hafızlarımıza bu vazife çok daha fazla yakışıyor. Çünkü hafız yürüyen Kur'an demektir. Gönlümüz ister ki camilerimizin mihrapları, minberleri hafızlarımızla süslensin. Gönlümüz arzu eder ki imam hatip liselerindeki ilahiyatçı hocalarımız, öğretmenlerimiz daha çok hafızlarımızdan olsun, ilahiyat fakültelerindeki akademisyenler ve öğretim üyeleri sizlerden olsun."

 

19-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş