Arama sonuçları

'Gönül Köprüsü Projesi' ile bilgisayarsız köy okulu kalmayacak

'Gönül Köprüsü Projesi' ile bilgisayarsız köy okulu kalmayacak

Arnavutköy'deki Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencileri, "Gönül Köprüsü Projesi" ile kamu kurumlarındaki bozuk bilgisayarları toplayıp tamir ederek köy okullarına ulaştırıyor.

Hem teorik eğitimlerini pratiğe dökmek hem de hiç bilgisayarı olmayan köy okullarını teknolojiyle buluşturmak için el ele veren öğrenciler, projeyi 4 yıl önce hayata geçirdi.

ATIL BİLGİSAYARLARI TAMİR EDİYORLAR

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Okul Müdürü Halis Marangoz, projenin, okulun imkanları doğrultusunda nasıl bir artı değer oluşturabileceklerine dair yaptıkları beyin fırtınası sonucu ortaya çıktığını söyledi.

"Atıl bilgisayarları tamir ederek ihtiyacı olan okullara verelim, böylece bilişim bölümünde okuyan öğrencilerimize uygulama alanı yaratalım" diyerek yola çıktıklarını belirten Marangoz, proje kapsamında İstanbul genelinde kumu kurumlarındaki bozuk bilgisayarların yanı sıra elektronik malzemelerin öğretmen ve öğrencilerden oluşan gönüllü ekiplerce toplandığını anlattı.

Okuldaki tamir atölyesine getirilen bozuk bilgisayarların onarıldığını, toplanan parçalardan da yeni bilgisayarlar oluşturulduğunu dile getiren Marangoz, "Burada çocuklarımız en etkili yöntemlerden biri olan yaparak ve yaşayarak öğreniyor" dedi.

400 BİLGİSAYAR 40 İLDEKİ KÖY OKULLARINA GÖNDERİLDİ

Marangoz, proje sayesinde 400 bilgisayarı 40 ildeki köy okullarına gönderdiklerini dile getirerek, projenin, öğrenciler üzerinde birçok olumlu etki meydana getirdiğini aktardı.

18-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş