Arama sonuçları

Görme engelli müzik tutkunu öğretmen koro kurdu

Görme engelli müzik tutkunu öğretmen koro kurdu

Gaziantep'in Nizip ilçesinde çocukluğundan beri müzikle ilgilenen görme engelli İbrahim Uysal, müzik öğretmenliği yaptığı sırada tanıştığı müzik tutkunlarını koroda buluşturdu.

Doğuştan görme engelli Uysal'ın müziğe ilgisi, ilkokul öğretmeni tarafından fark edildi. 3'üncü sınıftayken okul korosuna dahil edilen Uysal, yine öğretmeninin yönlendirmesiyle müzikle daha fazla vakit geçirmeye başladı.

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİ

Babasının aldığı kasetleri dinleyerek türküleri ezberleyen ve seslendiren Uysal, müzik alanında eğitim almak için özel yetenekle öğrenci kabul eden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Mezuniyetin ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ile Gaziantep'teki okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra görevine Nizip ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi'nde devam eden Uysal, müzik aracılığıyla daha fazla insana ulaşmaya çalışıyor.

Sanat aşıklarını kurduğu koroda bir araya getiren Uysal, Türk Halk Müziği Korusu'nun şefliğini de yürütüyor.

​​​​​​​Görme engelli müzik öğretmeni Nuri Boztaş'tan eğitim almaya başladığını belirten Uysal, Gaziantep Görme Engelliler Okulu'ndaki öğretmeni sayesinde korolarda görev aldığını, enstrümanlar çaldığını ifade etti.

"ÇOĞUNLUĞU ÖĞRETMEN ARKADAŞLARDAN OLUŞAN BİR KORO"

Uysal, üniversitede de Türk Halk Müziği korosunda görev aldığını aktararak şöyle devam etti:

"Okullarda müzik öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra şimdi burada görevime devam ediyorum. Halk Eğitim Merkezi'nde öğrencilere dersler verirken yeteneği olan çocuklarımızı güzel sanatlara yönlendirmeye çalışıyorum. 2019 yılında Halk Eğitim Merkezi'miz bünyesinde Türk Halk Müziği koromuzu oluşturduk. Çoğunluğu öğretmen arkadaşlardan oluşan bir koro ve ilk konserimizi de o yıl içinde verdik. Salgın nedeniyle çalışmalarımıza ara vermiştik ama yeniden çalışmalara başladık."

 

24-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş