Arama sonuçları

Gözetmen eksiği diğer kurumlardan kapatılacak

Gözetmen eksiği diğer kurumlardan kapatılacak

Gözetmen eksiği diğer kurumlardan kapatılacak. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, 20 Haziran’da gerçekleştirilecek Lise Geçiş Sınavı (LGS) için sınav görevlisi bulmakta güçlük çeken Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunu, lisans ya da ön lisans mezunu kamu çalışanlarını görevlendirerek aşmaya çalışacağı öğrenildi.

GÖZETMEN EKSİĞİ DİĞER KURUMLARDAN KAPATILACAK

27 Mayıs’ta sona eren LGS sınav görevlisi başvurularına öğretmenler beklenilen ilgiyi göstermedi. Koronavirüs salgını nedeniyle sağlıklarından endişe eden öğretmenler, başvuru yapmadı. Öğretmenlerin resen görevlendirilmesi yoluna gidileceği belirtilirken, ayrıca farklı kamu kurumlarında çalışanların sınav görevlisi olarak görevlendirebileceği belirtildi.

DİĞER KAMU PERSONELİ

MEB’in “2020 Merkezi Sınav Görevlendirme İşlemleri” yazısında salon başkanı ve gözetmenlerin MEBSİS sitemine yapılan başvurular arasından belirleneceği belirtilirken yeteri kadar öğretmen bulunamaması durumunda diğer kamu personelinden de görevlendirme yapılabileceği kaydedildi. Yazıya göre, yardımcı engelli gözetmeni ise milli eğitim müdürlüklerince resen görevlendirilecek. LGS’ye evde ya da hastanede girecek öğrenciler ile tek kişilik salonda girecek öğrencilerinin bulunduğu yerlerde görev yapacak öğretmenler MEBSİS sisteminden belirlenmeyecek.

KARAR ALICILAR ELEŞTİRİLMELİ

Sınavların salgın sonrasına ertelenmesi yerine iktidarın haziranda yapma ısrarının görevli bulma sorununa neden olduğunu belirten Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, şöyle dedi:

“Öncelikle bu kararı alanların eleştirilmesi gerekmektedir, öğretmenlerin değil. Pandemi koşullarda öğretmenlerin görev almak istememesi anlaşılabilir bir durumdur. MEB’in sınavlarla ilgili mevzuatında resen görevlendirme yetkisi yok. LGS eğitim öğretim sürecinin bir parçasıdır ve bu anlamıyla öğretmenlerin dışında yapılacak görevlendirmeler öğrencilerin eğitim hakkı açısından sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle MEB, öğretmenler dışında sınav görevlendirmesi yapmamalıdır."

30-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş