Arama sonuçları

Güneş yüzü görmeden aylar geçiren hekimler var

Güneş yüzü görmeden aylar geçiren hekimler var

Asistan hekimlerin çalışma koşulları başta olmak üzere yaşadıkları ve genç hekim ölümleri dikkat çekiyor. Kendisi de bir asistan hekim olan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Laleş Tunç, asistan hekimlerin uğradığı mobbingin nedenlerinden birinin de iş tanımlarının net olmaması olduğunu söyledi. Tunç, “ Her pozisyonda çalıştırılabiliyor ve net bir iş tanımı olmadığı için ciddi mobbinge uğruyor” dedi. . 

Alanları dışında verilen işlerden uzun çalışma saatlerine kadar yaşadıkları pek çok sorunu aktaran Tunç, Cumhuriyet’in haberine göre “Resmi çalışma saatimiz bile 36 saat. Bu zaten çok uzun ama bunun da ötesine çıktığımız çok oluyor. Hiç güneş ışığı görmeden aylar geçiren asistanlar var” diye konuştu.

GÜNEŞ YÜZÜ GÖRMEDEN ÇALIŞIYORLAR

Asistan hekimlere yönelik mobbingi artıran en önemli unsurun “iş tanımlarının net belirlenmemesi” olduğunun altını çizen Tunç, şöyle dedi: “Her uzmanlık alanının alması gereken eğitimler belirlidir. Ama günlük hayatta bu uygulanmıyor. Daha çok kâğıt işleri gibi hastanenin işinin dönmesi için yapılması gereken işler asistan hekimlere veriliyor. Bu nedenle de asıl eğitimimize vakit kalmıyor. İşleyiş içinde eğitimimiz hep ikinci planda kalıyor.”

Çalışma saatlerinin uzunluğuna da dikkat çeken Tunç, “Resmi çalışma saatimiz bile 36 saat. Bu zaten çok uzun ama bunun da ötesine çıktığımız çok oluyor” dedi.

 

22-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş