Arama sonuçları

Hacettepe mezuniyetinden: ‘Bilim’, ‘demokrasi’, ‘siyasi baskı’ deyince susturulmak istendi

Hacettepe mezuniyetinden: ‘Bilim’, ‘demokrasi’, ‘siyasi baskı’ deyince susturulmak istendi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde Tıp Fakültesi Dekanı Deniz Demiryürek, dönem temsilcisi Kaya Avşar’ın konuşmasını engellemek isteyince yeni mezun hekimler tarafından yuhalandı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde mezuniyet konuşması yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar’ın konuşması, Dekan Deniz Demiryürek tarafından engellenmek istendi.

Mezun olan öğrenciler ve aileleri, engelleme girişiminin ardından Demiryürek’e tepki göstererek, Demiryürek’i yuhaladı. Salonda bulunan katılımcıların tepkisi üzerine Avşar konuşmasına devam etti.

BİLİM NASIL İLERLER?

Cumhuriyet ve Sözcü'nün haberine göre Avşar’ın “Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi kaygıların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz kadrolarının dahil olmak üzere öncelikle siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin değerlendirilmek olmalıdır.” sözlerinin ardından Demiryürek engelleme girişiminde bulundu.

“HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR”

Engelleme girişiminin ardından gelen tepkiler sonucunda konuşmasına devam eden Avşar, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum” dedi. Kaya, Atatürk'ün, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözlerini de söyledi.

SAĞLIKTA ŞİDDET

Sağlıkçıların karşılaştığı zorluklara da değinen Avşar ayrıca şunları kaydetti: 

“Bizler insan sağlığı için hayatlarımızı adadık. Peki bizim sağlığımızı kim düşünecek? Sağlıkta şiddetin son bulması için caydırıcı cezalara ihtiyacımız var. Sağlıklı şiddeti önleyebilmek için yeni yasalara daha caydırıcı cezalara ihtiyacımız var.

Ağır çalışma şartlarının düzeltilmesine, her bir hastaya yeterli süre ayırmamıza izin veren bir sisteme ihtiyacımız var. Özlük haklarımızın iyileştirilmesine ihtiyacımız var. Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye çalışan ve şiddeti meşrulaştıran kişi ve otoritelerin karşısındayız.”

 

 

06-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş