Arama sonuçları

Hacettepe’de orman alanı yapılaşmaya açılmış

Hacettepe’de orman alanı yapılaşmaya açılmış

Hacettepe’de orman alanı yapılaşmaya açılmış. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde yer alan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrenci yurdu yapılacağı belirtilen 45 bin 359 metrekarelik arazi için imar planı değişikliği yapıldı.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yayımladığı yeni imar planına göre öğrenci yurdu yapılacağı ifade edilen 45 bin metrekarelik arazi, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda Hacettepe Üniversitesi Özel Orman Alanı’’ sınırları içerisinde yer alıyordu. Yeni imar planında ise arazi orman alanı sınırlarından çıkarılarak “yurt alanı” olarak tanımlandı.

YURT KAPASİTELERİ YETERLİ DEĞİL

Yeni imar planında binlerce metrekarelik araziye ilişkin, “Mevcut yurt kapasitelerinin yeterli olmamasından dolayı üniversite alanı kullanımlarının içinde kalan mevcut planda ‘orman alanı’ olarak görülen; fakat ‘orman alanı’ sınırlarından çıkarılan 28339 Ada 1 No’lu parselin bir kısmının ‘yurt alanı’ olarak kullanılması planlanmıştır” denildi.

BELEDİYE PLANA İTİRAZ ETTİ

CHP'li Çankaya Belediyesi ise yeni imar planına itiraz etti. Çankaya Belediyesi’nin itirazında şu ifadeler yer aldı: “Plan değişikliği teklifi için kurumumuzun görüşü sorulduğunda, planlama onay sürecinden önce yapılaşma faaliyetlerinin başladığı, yapılaşmaya açılması düşünülen alanın orman alanını etkilediği, gerek şehircilik gerekse planlama yönüyle geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağı anlaşılmaktadır. Plan değişikliği çalışmasının mevzuata uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.”

02-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş