Arama sonuçları

Hafta sonu okul olacak mı?

Hafta sonu okul olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hafta sonu eğitim yapılmasına ilişkin sistematik bir çalışma olmadığını, okul bazlı çözümler ürettiklerini söyledi. Özer, hafta sonu da eğitim yapılacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, hafta sonu eğitim yapmayla ilgili sistematik bir yaklaşımları olmadığını, sorun bazlı, okullar özelinde çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

200 OKULDA İKİLİ EĞİTİM

850 bin okul içerisinde kalabalık olan sınıflar bulunduğunu aktaran Özer, bunun en önemli nedeninin ise okul yapımı için arsa bulunamayan yerler olduğunu söyledi. Bu ve deprem güçlendirmesi nedeniyle ikili eğitimin bazı yerlerde sürdüğünü belirten Özer, ancak bu durumun yaygın olmadığını ve lokalde bazı yerlerde yapıldığını belirtti. Özer, "Tüm Türkiye'de 200'e yakın okul sadece bu tedbirden dolayı ikili eğitime geçti, bu yaygın bir durum değil" diye konuştu.

İL MÜDÜRLERİNİN YETKİSİ VAR

Özer, kalabalıklaşan sınıflarla ilgili il milli eğitim müdürlüklerinin valiliklerle koordineli bir şekilde yerelde karar alabileceğini, ancak bunun sonsuz bir yetki olmadığını söyledi. Özer, il ve ilçe bazında karar alınması gerektiğinde ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sürece dahil olacağını ve Bilim Kurulu ile karar alacağını belirterek, şöyle dedi: "Dolayısıyla şu anda il milli eğitim müdürlerimiz, kalabalık olduğu varsayılan okullarda ikili eğitime geçme, ders saat süresini kısaltma, haftalık yüz yüze eğitim gün sayısını azaltmada tam yetkilidir."

19-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş