Arama sonuçları

Haftanın 2 günü okul olacak, sınıflar bölünecek

Haftanın 2 günü okul olacak, sınıflar bölünecek

Haftanın 2 günü okul olacak, sınıflar bölünecek. Eğitim hem yüz yüze hem uzaktan devam edecek. Veli isterse  çocuğunu okula yollayacak. Okula gelmeyenler devamsız sayılmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul öncesi ve 1'lerin ardından ilkokulda tüm sınıflar ile 8 ve hazırlık ile 12'lerin açılması kararının ardından aşamalı yüz yüze eğitime nasıl geçileceğini açıkladı.

Dün akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "2, 3, 4, 8 ile 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz" açıklamasını yapmıştı.  Erdoğan, kalan diğer sınıflar yani 5, 6, 7, hazırlık, 9, 10 11’nci sınıflarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin ise kararın önümüzdeki haftalarda verileceğini açıklamıştı.

HAFTANIN İKİ GÜNÜ OKUL OLACAK, SINIFLAR BÖLÜNECEK

Bakan Seluk’un açıklamasından satır başları şöyle

Çocukları ilkokula giden, sınava giden ve özel gereksinimleri olan velilerin çağrılarını yakından takip ettik. Okulların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Eğitim öncelikli bir yere sahip. Çocuklarımızın faydası ve öğrenme kayıplarını dikkate alarak yüz yüze eğitime aşamalı geçiyoruz.

Bir ay önce Avrupa ülkelerinin  tamamında tüm kademelerde tam zamanlı başladığını  ama biz daha kontrollü aşamadan yanayız demiştik. 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle, 21 Eylül’de de okul öncesi ve 1’lerde yüz yüze eğitime başladık.

İKİNCİ AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ

Hijyen ve sosyal mesafe standartlar ve koruyucu önleyici tedbirlerle okulların açılmasının 3. Haftasındayız. Ve iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız. İlkokullarda tümü, ortaokullarında 8 ve liselerde hazırlık ve 12, köy okullarında tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlamak. Temennimiz tüm öğrencilerle ve kademelerle başlamak.

12 Ekim’deki yüz yüze eğitime başlayacaklar. Yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitim birlikte planlaması yapılacak. Haftanın iki gününde okulda olacaklar, sınıf mezcutları gruplara ayrılarak azaltılacak. Okulda kalışları eskiye göre kısaltılacak.

VELİ RIZASI ÖNEMLİ

Veli rızası önemli. İsteyen veliler okula yollayacak. Devamız sayılmayacak. Velisi tarafından gönderilmeyen öğrenciler mutlaka uzaktan eğitimle devam etmeli çünkü tüm müfredattan sorumlu olacaklar.  

KÖY OKULLARI NASIL AÇILACAK?

 

Köy okullarımız, ilkokul ve ortaokul olmak üzere tüm sınıf seviyeleriyle açılıyor. Mevcut yönetmelikte, öğrenci sayısı az olduğunda öğrenciler taşımalı eğitim yoluyla en yakın okula yönlendiriliyordu. Geçtiğimiz hafta yayımladığımız yönetmelik değişikliğiyle birlikte, bundan böyle öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerdeki okullarımız, velilerimizin tercihine bağlı olarak açık kalacak. Bu süreçte, İl Hıfzıssıhha Kurulları'nın koşullarını uygun görmediği köy okulları ise yüz yüze eğitime devam edemeyecek. Burada merkezi bir karar söz konusu değil. Bu kurulların ortaya koyacağı görüşe göre bazı okulların açılmaması ya da sonradan kapatılması bölgeye göre değişiklik arz edebilecek."

 

06-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş