Arama sonuçları

Hakkında soruşturma açılan Şengör ülkeyi terk mi ediyor?

Hakkında soruşturma açılan Şengör ülkeyi terk mi ediyor?

Bir öğrencisine eteğini kaldırıp şaplak attığını bir çevrimiçi konferansta açıkladıktan sonra büyük tepki alan ve görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Celal Şengör’ün Türkiye’den ayrılmayı planladığı söyleniyor

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Şengör’ün ülkeyi terk etmeyi ve bilimsel çalışmalarını yurtdışında sürdürmeyi planladığını köşesinde dile getirmişti.

KAMUOYUNDA TARTIŞILDI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğretim üyesi Prof. Dr. öğrencisini cezalandırmak için eteğini kaldırıp poposuna şaplak attığını anlatmış, bu sözlerinin sosyal medyada yayımlanmasından sonra ise bunun cinsel taciz olmadığını, anormallik görmediğini ve gösterilen tepkileri abartılı bulduğunu söylemişti.

İTÜ ise öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün çevrim içi ortamda sarf ettiği sözlerle ilgili idari soruşturma başlattı. Üniversitenin internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denilmişti: "İstanbul Teknik Üniversitesi, fiziksel, sözlü ve diğer şekillerde tacizin, küçük düşürücü davranışların her çeşidine karşı olup, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişilere en küçük bir tolerans gösterilmeyecektir. İTÜ’nün yüzyıllara yayılan köklü birikiminin ve vizyonunun getirdikleri, böyle konularda gereken sorumluluğu almayı ve en net biçimde tavır göstermeyi gerektirmektedir. Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeniyle idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabırlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılıkların incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır."

 

 

 

 

24-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş