Arama sonuçları

Hangi ülke hangi önlemlerle okullarını açıyor?

Hangi ülke hangi önlemlerle okullarını açıyor?

Hangi ülke hangi önlemlerle okullarını açıyor? Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) dünyada okulların nasıl ve hangi önlemlerle açıldığını raporlaştırdı. İşte bu rapora göre ülkeler ve hangi önlemleri aldıkları:

İSPANYA: İlk ve orta dereceli okullar eylül ayının ilk 3’ncü haftasında kademeli olarak açılıyor. 6 yaş ve üstüne maske zorunlu. Günde en az 5 defa el yıkama zorunluluğu var. Her gün sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa ateş ölçülecek. Sınıflar sürekli açık ya da havalandırılıyor olacak. Öğrenciler arasında 1.5 metre mesafe olacak. Toplu taşıma ile gelecek öğrencilerin maske takması istenecek. Derslerin açık havada yapılması tavsiye edilecek.

HANGİ ÜLKE HANGİ ÖNLEMLERLE OKULLARINI AÇIYOR?

İNGİLTERE: Okullar 1 Haziran’dan itibaren bazı yaş gruplarında açılmaya başladı. 15-18 yaşları arasındaki lise öğrencilere 15 Haziran’da başladılar. Tüm yaş grupları eylül ayının ilk haftasında başladı. Sınıflar küçük gruplara ayrılarak dersler işlenecek. Mola ve ders saatleri kademelere göre ayrıldı. Ortak alanlar hariç maske zorunlu değil. Karantina bölgesinde maske zorunlu.

İTALYA: 14 Eylül’den itibaren çoğu bölgelerde açılacak. Giriş saatlere kademelere göre farklı olacak. Tekli sıralar olacak. Maske okul içinde tam zamanlı zorunlu. Yemek ve beden eğitimi derslerinde maske çıkarılabilecek. Kalabalık okullarda uzaktan eğitim ve yerinde öğretim modeli uygulanacak. Virüs bulaşması halinde okulun durumuna okul yöneticileri ile sağlık yetkilileri karar verecek.

FRANSA: Okullar 1 Eylül’de açıldı. İlk ve orta dereceli okullarda maske zorunlu. Anaokullarında sınıf içinde sosyal mesafeye gerek duyulmadı. 11 yaş üzeri çocuklar maskeli olacak. Sınıflar düzenli havalandırılıp, dezenfekte edilecek.

MASKEYİ ZORUNLU TUTAN DA VAR, SINIRLI KULLANAN DA

RUSYA: 1 Eylül’de açıldı. Ders saatleri ve aralar öğrencilerin kalabalık oluşturmaması için düzenlendi. Gün içinde ateş ölçümleri yapılıyor. Grip semptomu bile gözükse o öğrenciler izole edilecek. Maske kullanımı tavsiye edildi, zorunlu tutulmadı. Uzaktan eğitimin alternatif olarak sunulamayacağı açıklandı. Ateşi 37.1 ve üzeri olanlar okullara alınmayacak. Bazı öğretmenler aşı olmak istemediğini açıkladı. Öğrenciler farklı sınıflara girip çıkamayacak.

ATEŞLERİNİ SÜREKLİ ÖLÇÜLÜYORLAR

ÇİN: 1 Eylül’de tüm okullar açıldı. Online eğitim sistemleri her olasılığa karşı hazırlandı. Okullara gidiş-dönüşlerde maske zorunlu. Toplu taşımayı öğrencilerin kullanması istenmiyor. Ateş ölçümleri günlük yapılıyor ve ulusal sisteme giriliyor. Sınavlara hazırlanan öğrenciler nisan ayında okula başladı. Bazı okullar online eğitim için öğretmen aldı. Bazı bölgelerde virüsle karşılaşılınca okullar tekrar kapandı.

ALMANYA: Ağustos ayı başından itibaren okullara tam zamanlı dönüş yapıldı. Koronavirüse rastlanan okul kapatıldı. Derste maske zorunlu değil ama sınıf dışındaki alanlarda zorunlu.

ABD: Eyaletlere göre kapanmayan okullar da var. Bazı okullar ve üniversiteler ocak ayına kadar kapalı olacaklarını açıklıyor. Bazı eyaletlerde ağustos ayında okullar açıldı ve virüs çıktığında karantina uygulanıyor. Online eğitim sürelerinde sınıf ve kademelere göre şöyle farklılıklar var. Okul öncesi: 30-90 dakika, İlkokul: 60-120 dakika, Ortaokul: 90-180 dakika, Lise: Yaklaşık 180 dakika. Üniversitelerde online eğitime geçildi. 

07-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş