Arama sonuçları

‘Haremlik-selamlık uygulama’ Meclis gündeminde

‘Haremlik-selamlık uygulama’ Meclis gündeminde

Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü'nün öğretmenlere gönderdiği mesajda "Erkeklerin erkeklerle kızların kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı rica ediyorum" ifadeleri tepkiyle karşılandı. Konunun gündeme gelmesi ardından Osmangazi Kaymakamlığı açıklama yaptı, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Haremlik-selamlık uygulaması siyasette de tepki çekti.

TBMM Genel Kurulu’nda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın "Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdiğini" hatırlattı. Akın, "Karma eğitimin karşısında ayrıştırıcı, cinsiyetçi ideolojinin ürünü olan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu kişi hakkında soruşturma açılmış olması iyi fakat soruşturma süresince görevinden uzaklaştırılması lazım" diye konuştu.

TEPKİ YÜZÜNDEN SORUŞTURMA AÇILDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Okul Müdürü Haydar Akın hakkında toplumdan yükselen tepkiler nedeniyle soruşturma başlatıldığını savunarak "Bu ülkenin 9,5 yaşındaki küçücük çocuklarına bu gözle bakanları ve bu talimatları yazanları milletimiz affetmeyecektir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Milli Eğitim Bakanlığının veya diğer bakanlıkların yasaya, Anayasa'ya aykırı olan her eyleme karşı tavrının belli olduğunu belirterek Okul Müdürü Haydar Akın hakkında açığa alma işlemi uygulandığı bilgisini paylaştı.

 

23-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş