Arama sonuçları

Harran Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı'na 7 bin 900 öğrenci katıldı

Harran Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı'na 7 bin 900 öğrenci katıldı

Harran Üniversitesi'nce (HRÜ), ön lisans ve lisans programlarına yerleştirilmek amacıyla yabancı uyruklu öğrenciler için sınav düzenlendi.

Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) yaptı. Türkçe, İngilizce ve Arapça yapılan sınav, eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Suriye'de ise Rasulayn ve Tel Abyad olmak üzere 12 merkezde gerçekleştirildi.

Sınava giren 7 bin 900 öğrenciden yerleştirilmeye hak kazanacak öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına ve tercihlerine göre yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye'deki 80'nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitelerine kayıt yaptırabilecek.

SINAVA 7 BİN 900 ÖĞRENCİ KABUL EDİLDİ

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik HARRANYÖS sınavını yaptıklarını, yurt içi ve yurt dışından 12 merkezdeki sınava 7 bin 900 öğrencinin kabul edildiğini belirtti.

Salgın şartlarına riayet ederek gerçekleştirilen sınavda 1012 kişinin görev aldığını ifade eden Çelik, tüm öğrencilere başarı diledi.

Soru hazırlama, baskı, organizasyon, değerlendirme gibi tüm aşamaları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı standartlarında olmak üzere Harran Üniversitesi tarafından hazırlanan sınavın ikinci aşaması ise 19 Haziran 2021 cumartesi günü yapılacak.

27-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş