Arama sonuçları

Hayalinizdeki liseye nasıl yerleşirsiniz?

Hayalinizdeki liseye nasıl yerleşirsiniz?

Eğitimci Koral Varol, Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için “Hayalinizdeki liseye nasıl yerleşirsiniz?” adlı kitabında sınava nasıl hazırlanmak gerektiğini anlattı. Kitabın geliri ise Darüşşafaka Cemiyeti’ne aktarılacak

LGS’de öğrencilerin karşısına çıkan yeni nesil soruları nasıl çözebileceklerini de gösteren kitap, KVA Plus yayınlarından çıktı. LGS’yi kazandırma hedefiyle hazırlanan kitapta yüzde 1’lik dilime girmiş 9 öğrencinin deneyimlerine de yer veriliyor. Varol; akademik anlamda başarılı öğrencilerin sınava hazırlanırken hangi taktikleri uyguladıklarını, nerelerde zorlandıklarını, bu zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini, hedeflerini nasıl belirlediklerini, bu hedefe ulaşırken ailelerinden ve öğretmenlerinden nasıl destek aldıklarını anlatıyor.

Kitapta LGS’ye hazırlık süreçlerini, başarıya giden yolda yapılması gerekenleri, hazırlanma sürecinin ve sınav anının psikolojik boyutları dile getiriliyor.

ÖĞRENCİLER ANLATTI

Varol, kitapla ilgili şunları anlatıyor: “Bu kitaptaki amacım öğrencileri yapabildiklerinin en iyisine ulaştırmak ve sınavı yaşamış olan öğrencilerin deneyimleriyle diğer öğrencilere de destek olmak. Klasik LGS hazırlık kitaplarından farklı olarak kaygıyla nasıl baş edeceklerini, kendilerini nasıl motive edeceklerini, eksiklerini nasıl fark edeceklerini ve kapatacaklarını, zaman yönetimini nasıl yapacaklarını da öğrenecekler. Kitaptaki örnek 9 öğrencinin deneyimleri bu sınavın sadece iyi ders dinleyerek, çok tekrar yaparak ve çok soru çözerek değil aynı zamanda hayal ederek ve inanarak kazanılacağını gösteriyor. Kendilerine güvendiler, yaptıkça güvenleri daha da arttı, güvenleri arttıkça yapabileceklerine inandılar ve başardılar. Tüm diğer öğrencilere de bu duyguyu bu kitap aracılığıyla yaşatmak istiyorum.”

GELİR DARÜŞŞAFA’YA

Kitabın geliri ise anne babası olmayan çocuklara eğitim sunan Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağış olarak aktarılacak.

28-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş