Arama sonuçları

Haydarpaşa Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Haydarpaşa Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Haydarpaşa Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Haydarpaşa Lisesi’ne 2017-2018 öğretim yılında hazırlık sınıfı kondu. Böylece Türkiye’de hazırlık sınıfı olan Anadolu liseleri arasına katıldı. Eğitim süresi 5 yıl. Atatürk’ün emri ile kurulan Haydarpaşa Lisesi’nin tarihi 1934 yılına kadar uzanıyor. 50 yıl eğitim verdiği tarihi binadan çıkarılan Haydarpaşa Lisesi 1989 yılında da Altunizade´de Validebağ korusunun yanında yapılan yeni binasına taşındı. 

Haydarpaşa Lisesi hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Puanları nedir? Diplomasının özelliği nedir? Yatılı okumak mümkün mü?  pervinkaplancom instagram yayınının konuğu Haydarpaşa Lisesi Müdürü Vahdet Kemal Oral sorularımızı yanıtladı.

HAYDARPAŞA LİSESİ: HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

Bu yıl Haydarpaşa Lisesi’nin kontenjanı bu sene 92 kişi artarak, 272 oldu. Sınıflar kaç kişilik olacak ve kaç hazırlık sınıfı açacaksınız?

8 hazırlık sınıfı şubemizde 34’er öğrenci olacak. Ülkemizde LGS giren öğrenci sayısı geçen yıla göre yüzde 43 artmıştır.Buna bağlı olarak okulların kapasitesi dikkate alınarak kontenjan artırımı ve şube öğrenci sayısı artırımına gidildi.

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

2018 ve 2019 yıllarında hazırlık sınıfına en son giren öğrencilerin puanları ve yüzdelik dilimleri nedir?

2018 Yüzdelik dilim aralığı: %0,84 - %1,48; Taban puan: 414,692
2019 Yüzdelik dilim aralığı: %0,34 - %1,04; Taban puan: 480,369

2018-2019 yıllarında en son giren öğrencilerin hangi dersten kaç yanlışları oldu?

2019’da taban puanı yapan öğrencimiz:

NAKİLLER DÖNEMİNDE PUANI NE OLUYOR?

İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde okulun puanı 3 puan yükseldi.

Bu sene de aynı tablo söz konusu olabilir mi?

Hazırlık sınıfı konduktan sonra sürekli yüzdelik dilimleriniz yükselmeye başladı.

Okulumuzun tanınırlığı ve bilinirliği ve son yıllarda puanımızdaki yükselişi göz önünde bulundurarak bu sene ilk yerleştirmeden sonraki yerleştirmelerde puanda düşüş beklemiyoruz, küçük yükselişler olabilir.

HAZIRLIK ZORUNLU MU?

Hazırlık zorunlu mu? Yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün mü?

Hazırlık sınıfı sorunlu. Çünkü hazırlık atlamak için 9. sınıfta boş kontenjan olması gerekiyor. Bizde şu anda boş kontenjan olmadığı için hazırlık atlamak mümkün olmayabilir. Tabi eğitim öğretimin ilk haftasındaki boş kontenjan durumu belirleyici olacak.

KAÇ SAAT İNGİLİZCE EĞİTİM VAR?

Haftada kaç saat İngilizce eğitim görülüyor?

Hazırlık sınıfında haftada 20 saat İngilizce dersi var. Sonraki yıllarda haftada 4 saat. Hazırlık sınıfında Bahçeşehir Üniversitesi’nden destek alıyoruz. Haftada iki saat öğrencilerimiz yabancı öğretmenleriyle konuşma dersleri yapıyor. Üniversitenin yabancı diller yüksek okulu ile koordineli olarak çalışmalar yürütülüyor ve sene sonunda üniversite öğrencilerine uygulanan İngilizce Yeterlilik Sınavı okulumuz öğrencilerine de yapılıyor ve öğrencilerimiz sertifikalarını alıyor.

İKİNCİ YABANCI DİL NEDİR?

İkinci yabancı dil seçenekleri Almanca ve İspanyolca. Ayrıca grup oluşursa Arapça sınıfını da açıyoruz. Hazırlık sınıfında haftada 4 saat, sonraki yıllarda haftada 2 saat. Almanca’da Goethe  Enstitüsü ile ortak çalışmalarımız var. Kurslarımıza katılan öğrencilerimiz ölçme değerlendirme sonucunda Goethe sertifikası alıyor.

UZAKTAN EĞİTİMDE NE OLACAK?

Uzaktan eğitimin önümüzdeki öğretim yılında da süreceği anlaşılıyor. Velilerin de çok merak ettiği bir soru var ki; uzaktan eğitimde yabancı dil nasıl öğrenilecek? Bu yıl hazırlık öğrencileri dil eğitimlerinde ne yaptılar?

Uzaktan eğitim sürecinde çevrimiçi canlı dersler yoğun bir şekilde yürütüldü. Ancak biz dil eğitiminde sadece derslerin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek için sosyal etkinliklerle ve ders dışı çalışmalarla dili yaşamalarını sağlıyoruz. Model Birleşmiş Milletler, İngilizce münazara, İngilizce konuşma kulübü gibi kulüplerimizle dillerinin geliştirilmesini sağlıyoruz.

OKULDA ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor ve yabancı öğretmen var mı?

56 öğretmenimiz var. Yabancı öğretmenimiz yok. Ancak hazırlık sınıfında 3 yabancı öğretmen konuşma derslerinde görev alıyor.

YATILILIK SADECE ERKEKLER İÇİN Mİ?

Okul aynı zamanda yatılı öğrenci de alıyor. Ama yalnızca erkek öğrenci pansiyonu var.

Kontenjanı nedir? Bu yıl kaç yatılı öğrenci alabileceksiniz? Kız öğrenciler için de yatılılık söz konusu olacak mı?

Erkek pansiyonumuz için güçlendirme kararı alındı ancak araya pandemi süreci girdi. Eğitim Vakfımız bahçemizde 24 kapasiteli geçici bir bina yapılmasını sağladı. Kız Pansiyonumuz yok ama şehir dışından gelen öğrencilerimiz okulumuza yakın bir okulun pansiyonunda kalıyor. Koru alanı içinde Validebağ Fen Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu’nundan ve yine uzak olmayan Çamlıca Kız Lisesi Pansiyonu’ndan yararlanıyorlar. Yatılı öğrenciler için burs sistemi yok ama öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını vakıf karşılıyor.

HANGİ İLLERDE ÖĞRENCİ GELİYOR?

Hangi illerden yatılı öğrencileriniz var?

Kocaeli, Düzce, Bursa, Amasya, Edirne, Kayseri, Erzincan’dan yatılı öğrencilerimiz var.

PANDEMİ YATILILIK BAŞVURULARINI ETKİLER Mİ?

Pandeminin yatılılık başvurularını nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?İstanbul dışından gelen öğrenci sayısında düşüşe neden olur mu?

Fazla etkileyeceğini düşünmüyoruz Risk bu pandemi sürecinde yaşamın her alanında var.Biz okul olarak her türlü itimamı gösteriyoruz.

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI NEDİR?

840.

YKS YERLEŞTİRME ORANLARI NEDİR?

Mezunlarımızın yüzde 60’ından fazlası mühendislik, mimarlık ve tıp fakültelerine yerleşiyor. Bölüm tercihleri dönem dönem değişiyor tabi. Son yıllara baktığımızda Diş Hekimliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinin tercih edilmesinde artış görüyoruz.

SAYISAL AĞIRLIKLI BİR OKUL MU?

Öğrencilerimizin sayısal ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Bir örnek vermek gerekirse 2019 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 73’ü sayısal puanı ile öğrenci kabul eden programlara, yüzde 17’si eşit ağırlık puanı ile öğrenci kabul eden programlara yerleşti.

YKS KURSU VAR MI?

Bilgili, deneyimli öğretim kadromuz var. 5 yıldır kesintisiz devam eden bir hafta içi, hafta sonu  kursumuz var. Ve bu sene 6. yıl için Ağustos ayı sonunda başlamayı planlıyoruz. Yoğun bir ders programı var. 100’ ü aşkı ölçme değerlendirme ( deneme sınavları,) etütler ve öğrenci takibi ile öğrencilerimizi sınava hazırlıyoruz.

KAÇ ÖĞRENCİ DEVLET OKULUNDAN GELDİ?

Geçen sene okula giren 180 öğrencinin kaç tanesi devlet okulundan gelmişti?

70.

HAYDARPAŞA LİSESİ’NİN DİPLOMASI ÖZELLİĞİ NEDİR? OKUL ORTAMI NASILDIR?

Haydarpaşa Lisesi akademik başarı için gerekli olan her türlü fiziki ortamı sağladığı gibi sosyal etkinlikler, kulüp çalışmalarıyla, iletişimi güçlü, lider ruhlu, takım çalışmasına önem veren, problem çözen, geçmişi ve geleceği arasında bağ kuran, ufkun ötesini gören ve bilen öğrenciler mezun olmaktadır. Mezunlarımız ise lisans eğitimi için değil, daha çok lisansüstü eğitimler için yurtdışını tercih ediyor.

30 un üzerinde etkin faaliyet gösteren kulübümüz var. Münazaralar ülke genelinde düzenleniyor. Ulusal düzeyde İngilizce Münazara Kulübü var. Uluslararası düzeyde Model Birleşmiş Milletler MUN bulunuyor. Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına katılıyoruz.

TedX Resmi Üyesiyiz.

Tasarı –Beceri Atölyesi gibi uygulama atölyelerimiz, müzemiz var. Yurt içi ve yurtdışı eğitim kurumlarıyla ortak projeler yürütülüyor. Acıbadem Üniversitesi Hastanelerinde yaz döneminde staj yapabiliyorlar. TUBİTAK Fuarlarına ve teknolojik yarışmalarına katılarak dereceler elde ediliyor. Sanat, siyaset, iş dünyasından 40 bin mezunumuz olan büyük bir camiayız. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı, Mezunlar Derneği, Spor Kulübü, hizmet veriyor.

22-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş