Arama sonuçları

Hazırlık sınıfları: Dil sürçmesi mi yoksa ‘yatılılık’ unutulduğu için vazgeçiliyor mu?

Hazırlık sınıfları: Dil sürçmesi mi yoksa ‘yatılılık’ unutulduğu için vazgeçiliyor mu?

Hazırlık sınıfları: Dil sürçmesi mi yoksa ‘yatılılık’ unutulduğu için vazgeçiliyor mu? Geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüz yüze eğitime geçecek sınıfları açıklanmasından sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitimin ayrıntılaryla ilgili basın toplantısı yaptı.

Canlı olarak yayımlanan bu toplantıda Selçuk, ilkokulun tüm sınıfları ve 8’nci sınıflar ile lise hazırlık ve 12’nci sınıflarda 12 Ekim Pazartesi günü haftada iki gün yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Özel okulların uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) talebi olan yabancı dilde eğitim yapan okullardaki hazırlık sınıfları ile 8 ve 12’lerde yüz yüze eğitim kararı da böylece çıkmış oldu. Basına servis edilen bakanın açıklamalarında da yüz yüze eğitime başlayacak sınıflar arasında hazırlık sınıfları da yer aldı.

HAZIRLIK SINIFLARI: DİL SÜRÇMESİ Mİ YOKSA ‘YATILILIK’ UNUTULDUĞU İÇİN VAZGEÇİLİYOR MU?

Dün ise Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde hazırlık sınıflarının açılmasının kesin olup olmadığını sorduk. Yanıt ‘evet’ oldu. Özel eğitim kurumları da bağlı bulundukları genel müdürlükten bu yanıtı aldıkları için hazırlık sınıfları ile ilgili çalışmalarına başladı.

Hazırlık sınıfı olan sayılı Anadolu liseleri de yazılı bir belge olmadığı için velilerinin sorularına yanıt veremedi. Bu arada hazırlık sınıfı olan devlet liselerinin birçoğu yatılı eğitim veriyor. Öğrencilerinin yarıdan fazlası ise İstanbul’dan değil, Anadolu’dan geliyor. İşte yatılı öğrencilerin velileri “gelelim mi?” diye okullarını aramaya başladı. Yöneticiler ise yazılı bir karar olmadığı için velilerine yanıt veremedi. Konuştuğumuz yetkililer, şunları dile getiriyor:

“Okulların yatılılık komisyonları kurulmuş değil, çünkü ‘kurmayın’ dediler. Bu komisyonlar kurulmadığı için aslında şu anda hiçbir öğrenci yatılı da gözükmüyor. Bakan ise basın toplantısında hazırlık sınıflarının da açılacağını söyledi. Veliler de haklı olarak ‘Çocukları getirelim mi?’ diye soruyor. Ama bize yazılı olarak ulaşan talimat olmadığı için bir şey söyleyemiyoruz.”

DEVLETTE PANSİYONLARI UNUTTULAR MI?

Birkaç saat önce ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Okullarımız 12 Ekim itibariyle beş sınıf düzeyinde daha yüz yüze eğitime başlıyor. Okullarımızda güvendeyiz ancak evinde öğrenci olsun olmasın, dışarıda herkesin tedbiri, özeni gerek. Biliyoruz ki vaka sayıları eğitimi doğrudan etkiliyor. Lütfen, evlatlarımız için maske, mesafe..”

Peki hazırlık sınıflarına ne oldu? Hazırlık sınıflarının açılması Bakan Selçuk’un “dil sürçmesi” miydi yoksa devlet okullarında hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinin büyük çoğunluğununun yatılı eğitim verdiği unutulmuş muydu?

08-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş