Arama sonuçları

Hazırlık sınıfları için ‘pansiyonlar’ da hazırlanıyor

Hazırlık sınıfları için ‘pansiyonlar’ da hazırlanıyor

Hazırlık sınıfları için ‘pansiyonlar’ da hazırlanıyor. Yabancı dilde eğitim veren liselerin hazırlık sınıflarında yüz yüze eğitim kararının ardından yatılı eğitim veren liselerin pansiyonları da açılma hazırlığına başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 12 Ekim’de yüz yüzü eğitime geçecek sınıflar ve yüz yüze eğitim ders çizelgeleriyle ilgili 81 ile gönderdiği yazıyla ilköğretim, 8 ve 12’lerin yanı sıra hazırlık sınıfları da açılıyor. Yabancı dilde eğitim veren liselerin hazırlık sınıflarında yüz yüze eğitim 2 gün olacak. 8’er saat olmak üzere öğrenciler haftada 16 saat ders alacak.

HAZIRLIK SINIFLARI VE 12'LER İÇİN  ‘PANSİYONLAR’ AÇILIYOR

Velilerin en çok merak ettiği soru ise başta Galatasaray, İstanbul Erkek, Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu Anadolu gibi yatılı eğitim veren okulların pansiyonlarınınbu öğrenciler için hazır olup olmadığı. Çünkü bu okullar yatılılık seçeneği ile İstanbul dışından da öğrenci alıyor. İşte bu yıl liseli olan öğrencilerin velileri de çocukları için pansiyonun açılıp açılmayacağını ve yatılılık işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor.

Pansiyonlar ise yetiştirme ve destekleme kurslarına gelen 12’nci sınıflar gibi hazırlık sınıfı öğrencileri için de hazırlamaya başladı. Velilerine hangi günlerde 2 gün yüz yüze eğitimin olacağını duyuracaklar.

YOLLASAK MI YOLLAMASAK MI?

Ancak veliler haftada 2 gün için çocuklarını yatılı olarak okula yollayıp yollamama konusunda endişe yaşıyor. Bir yandan yabancı dilin uzaktan zor öğrenildiğini anlatan veliler, bir yandan da 2 gün okula gidecek çocuklarının sonraki günlerde pansiyonda ne yapacaklarını düşündüklerini dile getiriyor.

KAZANDILAR AMA KALACAK YER YOK

Bu okulları kazanan öğrencilerin bazıları ise ‘konaklama’ sıkıntısı yaşıyor. Veliler Kadıköy Anadolu, İstanbul Erkek ve Kabataş Erkek liselerini kazanan çocukları için pansiyon ve yurt bulmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor. Sadece bu okullar değil, yine yatılı eğitim veren Atatürk Fen Lisesi için de aynı sıkıntı yaşanıyor. Veliler, “Yatılılık olduğu için bu okulları tercih ettik ama yatılılık kontenjanı dolu” diyor.

Açıkta kalan bu öğrenciler için 9, 10 ve 11’nci sınıflarda yüz yüze eğitim başlamadığı için okul idareleri pansiyonda yer bulabilir mi?

08-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş