Arama sonuçları

Hem teknolojiye hem müziğe yatkın gençler sese hükmediyor

Hem teknolojiye hem müziğe yatkın gençler sese hükmediyor

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Teknolojisi Bölümü, hem müziğe hem teknolojiye ilgisi olan gençleri yetiştiriyor.

Sesin üretilmesi, düzenlenmesi ve kullanılır hale getirilmesi konusunda yetkinlik kazanan mezunlar, canlı müzik sektöründe, elektronik müzik yapımında, radyo ve televizyonlarda, ses kayıt stüdyolarında, konser salonlarında, sinemada efekt tasarımında istihdam edilebiliyor.

Türkiye'de oldukça az sayıda olan Müzik Teknolojisi Bölümü, müzik, sahne sanatları, oyun, radyo ve televizyon alanında bu konuda yetişmiş eleman ihtiyacını karşılıyor.

"SADECE MÜZİĞE DEĞİL TEKNOLOJİYE YATKINLIK DA ÖNEMLİ"

Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Müzik Teknolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Tarikçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin ilk kurulan bölümlerinden olduklarını, teknik kısmı da içinde barındırmasıyla diğerlerinden farklılaştıklarını söyledi. Tarikçi, şöyle dedi: "Mesleğe özel olarak mesleki matematik, ses programlama, akustik, tını bilgisi gibi daha çok teknik işleri ilgilendiren, el ve zihin becerisi kazandıran derslerimiz çoğunlukta."

"SES DUYDUĞUNUZ HER YERDE BİZİM BÖLÜM MEZUNLARIMIZ ÇALIŞABİLİRLER"

Mezun öğrencilerin birçok alanda istihdam şahsına sahip olduklarına dikkati çeken Tarikçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü ses hayatımızın her yerinde var. Bunu çok basit düşünürsek, televizyon izlemekten radyo dinlemeye, arabada giderken çıkan seslerin daha az gelmesini istemekten bir oyunda duyduğumuz seslerin gerçekçiliğine kadar ses duyduğunuz her yerde bizim bölüm mezunlarımız çalışabilirler. Radyo, televizyonlar, ses kayıt stüdyoları, konser salonları, müzik icrası yapılan yerlerin tamamında bulunabilirler. Ayrıca televizyon, radyo, sinema sektöründe efekt tasarımları gibi müzikle ilişkili olmayan seslerin üretilmesi ve bunların kullanılır hale getirilmesi gibi yerlerde çalışabilirler."

 

"ELEKTRONİK MÜZİK DE BÖLÜMÜN BAŞAT FAKTÖRLERİNDEN BİRİ"

Tarikçi, elektronik müziğin de bu bölümün başat faktörlerinden biri olduğuna işaret etti.

Ses yazılımları ve ses programları geliştirdiğini anlatan Sağlam, "Halihazırda kısa filmlerde ve filmlerde müzik tasarımları, miksajları, oyunlara set tasarımları ve ses tasarımlarının miksajı konusunda görev alıyorum. Müzikle alakalı herhangi bir hobisi, sevgisi olan insanlara kesinlikle bu bölümde okumalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

 

01-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş