Arama sonuçları

Hem zorunlu görev hem karantina

Hem zorunlu görev hem karantina

Hem zorunlu görev hem karantina. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, salgın nedeniyle idari izinde olan ve 20 Haziran’daki LGS’de görevlendirilen bazı öğretmenlere, sınav gününe kadar ev karantinası tavsiye edildi. LGS’de görevli öğretmenlere, “Şehir dışındaysanız en geç 14 Haziran’da görev yerinize dönün ve kendinize karantina uygulayın” mesajı gönderildi.

Bazı ilçe milli eğitim müdürlükleri, LGS görevli listesinde adı bulunan öğretmenlere, “14 Haziran’a kadar görev bölgenize dönün” mesajı gönderdi. Görevli öğretmenlerden, sınava kadar karantinada kalmaları ve “Kendilerine dikkat etmeleri” istendi.

Eğitim Sen’den konuya ilişkin yapılan açıklamada da MEB yönetiminin LGS görevlendirmelerinde hangi aşamada olunduğu konusunda bilgilendirme yapılması talep edildi. Sendika, bakanlığın hem görevlendirmelere hem de alınan önlemlere ilişkin şeffaf olması gerektiğinin altını çizerek, “Öncelik öğrenciler ve sınav görevlilerinin sağlığı olmalıdır” açıklamasında bulundu.

İSTEYEN MASKESİNİ ÇIKARTABİLECEK

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, öğrencilerin sınavda ne şekilde yerleştirileceği konusunda simülasyonların tamamlandığını söyledi. Her öğrenciye bir maske verileceğini dile getiren Bakan Selçuk, “İsteyen çocuğumuz maskesini çıkartıp sınav esnasında maskesiz devam edebilir” dedi.

09-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş