Arama sonuçları

Her sınıfta uzaktan eğitime giremeyen 6-7 öğrenci var

Her sınıfta uzaktan eğitime giremeyen 6-7 öğrenci var

Her sınıfta uzaktan eğitime giremeyen 6-7 öğrenci var. Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen aranın ardından başlayan uzaktan eğitim nisan sonuna kadar devam edecek. Salgının kontrol altına alınmaması durumunda ise bu süreç daha da uzayabilir. Bu süreçte hem öğretmenler hem de öğrenciler uzaktan iletişim kurmak zorunda.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), EBA TV üzerinden yaptığı yayın dışında öğretmenler başka uygulamalar da kullanıyor. Süreç öğretmenlerle öğrencilerin iletişimini etkilerken, aynı zamanda sınıfsal farklılıkları da gözler önüne serdi.

HER SINIFTA UZAKTAN EĞİTİME GİREMEYEN 6-7 ÖĞRENCİ VAR

Evinde interneti, bilgisayarı hatta televizyonu dahi olmayan öğrenciler bu süreci oldukça sıkıntılı geçiriyor. Hem öğretmen hem de veli olan üç yurttaş sürece ilişkin izlenimlerini BirGün’den Mustafa Kömüş'e değerlendirdi.

DERS TAKİBİ ÇOK ZOR

Hülya Dursun (İstanbul):

2 çocuğum var. Biri altıncı sınıfta biri ikinci sınıfta okuyor. 2. sınıfa giden çocuğumun öğretmeni başka uygulamalar üzerinden iletişim kuruyor. EBA’da ciddi sıkıntılar mevcut. Özellikle ders takibi konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. Bazen ulaşamıyoruz. İçerik yeterli sayılabilir ama tabii okulun yerini tutmuyor. İki çocuğum olduğu için takip konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz.

Ayrıca erişim konusunda da ciddi sorunlar yaşanıyor. Çok öğrencim var interneti, bilgisayarı olmayan. EBA’ya hiç giremeyen. Her sınıfta böyle şeylerle karşılaşılıyor.

LGS ÖĞRENCİLERİ SIKINTIDA

Sibel Yılmaz (Kocaeli):

EBA’nı her şeyden önce altyapısı zayıf. İçerik bakımından kötü olduğunu düşünüyorum bir öğretmen olarak. Bir veli olarak da takibinin çok güç olduğunu görüyorum. Ayrıca bütün öğrenciler faydalanamıyor. Erişim konusunda sınıfsal ayrımı net bir şekilde gördük. Her sınıfta 6, 7 öğrenci var böyle. Öğrencilerim geçmiş derslerin tekrar edildiğini söylüyor. Özellikle sayısal derslerden hiç memnun değiller. EBA dışında öğretmenlerin kullanmak zorunda bazı uygulamalar var, bunlar da güvenlik sorunu oluşturuyor. Milli Eğitim Müdürlükleri bu konuda sorumluluğu öğretmene bırakıyor.

LGS’ye hazırlanan öğrencilerim çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Ne yapacaklarını bilemez haldeler. İki sınıfım var sekizinci sınıf okuyan. Yalnız kalmış hissediyorlar. Psikolojik destek yok. Bir türlü motive olamıyorlar.

EŞİT İMKANLAR YOK

Eylem Tunalı (İzmir):

Ulaşılabilirlik ve giriş konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. EBA yerine başka uygulamalar da tercih ediliyor. Onlarda güvenlik problemleri var. Bugün hep o uygulamalarla ilgili yazıları okudum. İdareden de kullanmayın baskısı var. Tabii öğrenciler üzerindeki ders yükü arttı. Öğretmenler WhatsApp üzerinden ödevler veriyorlar. Sosyalleşme de zayıfladığı için çocuğum da oldukça bunaldı ders yükünden.

Öğrencilerimle iletişim kurmaya gayret ediyorum. Her öğretmen aynı şekilde. Ancak her öğrencide aynı imkân yok. Öğrenciler eşit değil. Bütün bu problemler yaşanmadan düşünmeliydi tabii bunlar. Ama şu an görüyoruz EBA’ya giremeyen çok ciddi sayıda öğrenci var.

08-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş