Arama sonuçları

Herkese 100 puan vermek mümkün mü? Bakan Selçuk ne dedi?

Herkese 100 puan vermek mümkün mü? Bakan Selçuk ne dedi?

Herkese 100 puan vermek mümkün mü? Bakan Selçuk ne dedi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğrencilere 100 puan vermenin adil olmayacağını söyledi.

Bakan Selçuk katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İlkokul ve ortaokullarda yüz yüze sınavların yapılmayacak olmasına ve birinci dönem notlarının derse katılım ve performans ile değerlendirilecek olmasına ilişkin Selçuk şöyle dedi:

“Biz sınavları yüz yüze sınav yapmayı planladık. Hatta öğrencilerin yüzde 40’ı da sınava girdi ama yüzde 60 sınava girebilecek durumdayken yeniden uzaktan eğitime geçildi. Sınavı yapılmayanlar için derse katılım ve performans notu dedik. Çünkü bazı veliler bizim çocuklar sınava girdiler ve notlarını aldılar ama sınava giremeyenler derse katılım, performanstan aldı, benim çocuğum da böyle alsın dedi. Biz de seçenek sunduk. İsteyen veliler ‘Benim çocuğumun sınav puanı geçerli olsun’ diyebiliyor.”

HERKESE 100 PUAN VERMEK MÜMKÜN MÜ? BAKAN SELÇUK NE DEDİ?

Uzaktan eğitimin not ile değerlendirilmesine ilişkin eleştiriler ve internete erişmeyen çocuklar olduğu için de tüm öğrencilere “100 puan verilmesine” ilişkin öneriye ise Selçuk şu yanıtı verdi: “100 verin bizim açımızdan adil değil. O kadar emek harcayan varken ‘Herkes 100 almıştır’ diyemeyiz. Bu öğrenme kayıplarını artırır, çünkü gevşeme yaratır.”

EKİM SONUNA KADAR SORUMLULAR

Selçuk, liselerde 15 Şubat’tan sonra kalan sınavların yapılacağını söyleyerek, öğrencilerin sorumlu oldukları müfredat ile ilgili şunları söyledi: “Liseliler, 1 Kasım 2020 tarihine kadar yani ekim sonuna kadar işlenen konulardan sorumlu olacak. “

 

17-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş