Arama sonuçları

Hisarcıklıoğlu: Eğitimde KDV yüzde 1 olarak kalıcı olmalı

Hisarcıklıoğlu: Eğitimde KDV yüzde 1 olarak kalıcı olmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, meslek eğitim kurumlarına her zaman destek verdiklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu,"Odalarımız ve borsalarımız vasıtasıyla mesleki eğitimin yerelde dinamik, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. 81 ildeki 114 okulumuzda birlikte çalışıyoruz" dedi.

TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye Eğitim Meclis Başkanı Yusuf Ekinci ve Meclis üyelerinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

YENİLİKLERE ADAPTE OLMA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hala devam ettiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi: "Pandemiyle birlikte her alanda olduğu gibi eğitimde de dijitalleşmenin büyük hız kazandığı bir dönemi yaşıyor, kendimizi yeniliklere adapte ediyoruz. Salgının başında bir süre uzaktan eğitimi tecrübe ettik. Sonrasında hibrit modeller ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla aslında eğitime hiç ara vermedik. Öğrenciler bizim geleceğimiz. Yüz yüze eğitimin yerini alabilecek başka hiçbir eğitim şekli yoktur. Temenni ederim ki bir daha geçmişteki gibi okullarımızın uzun süre eğitime ara vermek zorunda kalacağı bir durum yaşamayız."

Mesleki eğitimin önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Vizyon Belgesi'nde mesleki eğitime farklı bir önem verildiğini dile getirdi.

"81 İLDE 114 OKULUMUZDA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Birçok ilde kurulan tasarım ve beceri atölyelerini değerli bulduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu merkezler bir yandan öğrencileri ilgi alanına yönlendirirken diğer yandan mesleki becerilerinin çok erken gelişmesini de sağlayacak. Meslek eğitim kurumları kalkınmanın anahtarı olması ve kalifiye iş gücünü yetiştirmeye katkısı nedeniyle TOBB'un her zaman destek verdiği alan olmuştur. Bakanlığımızla birlikte başlattığımız Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile elimizi de taşın altına koyduk. Odalarımız ve borsalarımız vasıtasıyla mesleki eğitimin yerelde dinamik, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. 81 ildeki 114 okulumuzda birlikte çalışıyoruz. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin desteğiyle eğiticilerin eğitimini de yapıyoruz."

KDV ORANI YÜZDE 1 OLMALI

Hisarcıklıoğlu, eğitim sektöründeki diğer sorunlara da değinerek, "Pandemi sürecinde eğitim-öğretim hizmetlerinden alınan KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesiyle birlikte sektör ve veliler rahat bir nefes almıştı. Bu düzenlemenin yeniden hayata geçirilerek, KDV oranının yüzde 1 olarak eğitim sektöründe kalıcı hale getirilmesi en önemli taleptir" dedi.

25-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş