Arama sonuçları

Hocasına destek verdi kaptanlığı elinden alındı

Hocasına destek verdi kaptanlığı elinden alındı

Hocasına destek verdi kaptanlığı elinden alındı. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bülent Yücel’in anabilim dalı başkanlığına son verilip derslerinin kendisinden alınması üzerine öğrenciler, geçtiğimiz gün fakülte bahçesinde toplanarak Dekanlık’a dilekçelerini verdi.

BirGün'den Anıl Ataş'ın haberine göre, fakülte öğrencilerinden biri olan Mustafa Çetinçakmak, toplandıkları sırada yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek kaptanlık yaptığı fakülte futbol takımı kadrosundan atıldı.

Başına gelen olayı sosyal medya hesabından duyuran Çetinçakmak, “Bu sabah anayasal hakkımız olan bir durum için dilekçe vermek için toplandık ve ben de iki üç cümle bir şey söyledim. Sırf bu yüzden kaptanlığını yaptığım ve 3 seneden beri son terime kadar savaştığım fakülte takımından süresiz olarak kadro dışı bırakıldım. Zihniyetiniz batsın” ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

Çetinçakmak, fakülte bahçesinde yaptığı konuşmada şu cümleleri dile getirmişti:

“Nitekim bugün yasal hakkımız olan bir şey için toplandık ama bu durumda bile yapılan muameleyi görüyorsunuz. Biz, bu ülkede bir şeylerin eksik olmadığını; bazı insanların, bazı hukukçuların gelecekte adalet duygusunu ve bu adaleti sonuna kadar yaşatacağını göstermek için toplandık. Hiçbir politik, hiçbir ideolojik söylemimiz olmayacaktır. Bu toplantı herhangi bir hoca nezdinde de olmamıştır, kimsenin şahsı adına da toplanmış değiliz. Artık yapılan hukuksuzluklara dur demek için buradayız.”

13-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş