Arama sonuçları

İHH'den İdlib'deki okulda zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek

İHH'den İdlib'deki okulda zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle yerlerinden edilerek Killi köyündeki Sukkari kampına aileleriyle sığınarak eğitimlerini çetin kış şartlarında sürdüren öğrencilere masa, sandalye ve kırtasiye malzemeleri ulaştırdı.

"BÖLGEDE İHTİYAÇ ÇOK FAZLA"

İHH Suriye Çalışmaları Basın Sorumlusu Selim Tosun, "Vakıf olarak Sukkari kampındaki çocukların eğitimlerine bir parça da olsa daha sağlıklı ortamda devam etmelerini istiyoruz" dedi.

Bölgede eğitim ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yürütülse de öğrenim çağındaki on binlerce çocuk ya okula gidemiyor ya da elverişsiz ortamlarda eğitim almaya çalışıyor.

Sukkari kampındaki çadırdan okulda çocuklara eğitim veren öğretmen Kemal Hasan, "Okulun her türlü yardıma ihtiyacı var. Çocukların eğitim gördüğü çadır yırtık ve sobada yakacak yok. Öğretmen arkadaşımla yaklaşık 1,5 yıldır gönüllü olarak eğitim veriyoruz. Çocukların oturacağı sıra yok. Çocuklar okula devam edemiyor, sürekli hastalanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

06-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş