Arama sonuçları

İki obez çocuk mahkeme kararıyla koruyucu aileye verildi

İki obez çocuk mahkeme kararıyla koruyucu aileye verildi

İngiltere'de ergenlik çağındaki iki çocuk, sosyal hizmetlerin çocukların kiloları konusundaki kaygılarını aile mahkemesine taşıması ve ailenin çocuklara kilo verdirememesi üzerine, anne ve babalarından alınarak koruyucu ailelere verildi. BBC Türkçe’nin haberine göre Yargıç Gillian Ellis, çocukların uzun vadeli koruyucu aile bakımına verilmesi gerektiğine hükmederken davayı "çok üzücü ve sıradışı" diye tanımladı.

Batı Sussex bölgesindeki bir belediyede çalışan sosyal hizmet uzmanları çocukların durumunu fark edince, belediye kimliği açıklanmayan aileye form durumunu izleyen Fitbit saatleri verdi ve spor salonu üyeliklerini ödedi ve Weight Watchers adlı zayıflama programına soktu.

ÇOCUKLARIN KİLOLARI DEĞİŞMEYİNCE

Ancak Yargıç Ellis, konunun mahkemeye taşınmasından aylar sonra çocukların kilolarında bir azalma olmadığını, Fitbit verilerinin sunulmadığını ve Weight Watchers toplantılarına düzenli olarak katılınmadığını söyledi.

Yargıç, çocukların anne ve babasının sosyal hizmet görevlilerinin gündeme getirdiği kaygıların ciddiyetini anlamamış gibi gözüktüğünü, sınır koymayı başaramadıklarını, sağlıklı yemek ve egzersiz alışkanlıklarının teşvik edilmediğini söyledi.

14-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş