Arama sonuçları

İkinci kez Ulusal Kalite Etiketi aldı

İkinci kez Ulusal Kalite Etiketi aldı

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Dr. Sedat Üründül Anaokulu, eTwinning projeleri ile ikinci kez Ulusal Kalite Etiketi aldı. Okul, 2021-2022 yılı arasında 8 farklı uluslararası eTwinning projesine dahil olarak çalışmalarını sürdürdü. Projeler doğa gözlemi, doğa sevgisi ve doğal yaşamı koruma bilinci, kültürlerarası bilgi alışverişi, duyguları anlama ve onları ifade etme becerilerinin desteklenmesi, İngilizce iletişim yetkinliklerinin artırılması, çevre ve doğa aracılığıyla matematik etkinliklerini keşfetme gibi birçok konuyu kapsadı.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı aracılığıyla Avrupa ülkelerinde okul iş birliğini teşvik etmek için oluşturulmuş bir platform olan eTwinning, katılımcı okullar arasındaki iletişimi ve iş birliğini geliştirerek, proje yapmayı ve proje geliştirmeyi hedefliyor.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE FIRSAT

Okulun 2009 yılından bu yana  uluslararası projelerde yer aldığını belirten Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürü İlkay Yılmaz, şöyle dedi: ‘’eTwinning projeleri öğrencilerin sosyalleşmesine, derslere daha aktif katılmasına ve motive olmasına fayda sağlıyor. Öğrencilerimiz bu sayede farklı okullardan ve ülkelerden akranları ile iletişim kurarak onların kültürlerini tanıma ve yabancı dil bilgilerini geliştirme fırsatı buluyor.  2009 yılından bu yana kadromuzdaki birçok öğretmen yurt dışındaki bir okulu deneyimleme, gözlem yapma ve okulda eğitim verme imkanı buldu. Bu da mesleki anlamda önemli bir kazanım.’’

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Dr. Sedat Üründül Anaokulu’nun 3-6 yaş grubu öğrencileri için eTwinning faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği doğa farkındalığı ve çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan “Canlı Ansiklopedim” projesi de 2021 yılında Ulusal Kalite Etiketi’ne layık görülmüştü. Hedef, Uluslararası Kalite Ödülü almak.

 

27-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş