Arama sonuçları

İlkokul öğrencileri hangi dijital oyunları tercih ediyor?

İlkokul öğrencileri hangi dijital oyunları tercih ediyor?

İlkokul öğrencileri hangi dijital oyunları tercih ediyor? Çocukların tercih ettiği oyunlar incelendi. İlk sırada araba yarışı, kıyafet giydirme, Minecraft, savaş ve silah oyunları geliyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) uzmanları ilkokul çağındaki çocukların hangi oyunları oynadığını araştırdı. AÜ SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin, araştırmaya farklı illerden 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda öğrenim gören 563 öğrencinin katıldığını belirtti.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ HANGİ DİJİTAL OYUNLARI TERCİH EDİYOR?

Şahin, şu bilgileri verdi:

"Öğrencilerin en çok oynadığı oyun ve oyun türleri ise sırasıyla araba yarışı, kıyafet giydirme, Minecraft, savaş ve silah oyunları, Tom oyunları, futbol ve Subway Surfers olarak bulunmuştur. İlkokul öğrencilerinin en çok oynadıkları oyun ve oyun türlerine bakıldığında, eğitsel bir dijital oyuna rastlanmamaktadır. Aksine PEGI gibi oyun derecelendirme kuruluşları tarafından belirli bir yaş altında oynanması uygun görülmeyen oyunlar oynadıkları görülmektedir. Hatta bazı öğrencilerin tehlikeli kategorisine girebilecek dijital oyunlar oynadıkları da araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer önemli nokta."

 

19-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş