Arama sonuçları

İlkokul öğretmenlerine aşı başladı

İlkokul öğretmenlerine aşı başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün, “Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde, ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da geçen hafta yaptığı açıklamalarda 125 bin öğretmenin daha aşı olacağını, bütün ilkokul öğretmenlerinin aşılama işlemlerinin tamamlanacağını söylemişti.

Milliyet Gazetesi'nden Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre, eğitim sendikalarından alınan bilgilere göre okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri aşı randevularını almaya başladılar. Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, aşı randevularının açıldığıyla ilgili bilgilerin geldiğini belirterek, “Muhtemelen Ramazan ayında, anaokulu, ilkokul, 8 ve 12. sınıflarla ilgili aşı yapma planı var. Yaklaşık bir iki aylık bir gecikme söz konusu. Bir an önce herkes aşılanmalı. Özel  eğitim öğretmenleri, okullarda temizlik işlerini yapan yardımcı personel de aşılanmalı. Okul bir bütün. Okulda olanların bir kısmının aşılanıp bir kısmının aşılanmamasını doğru bulmuyoruz” dedi. 

PDR'CİLERDEN TEPKİ

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi de ilkokul öğretmenlerinin aşılanmaya başlanıldığını kaydederek, “MEB ile görüştüm, muhtemelen bugün yarın, okul öncesi, rehber öğretmenler, yöneticiler, hizmetli memurlar da kapsama dahil olacak. Aynı kurumda parçalı düzenleme yapmanın bir yararı yok. Bir an önce bu hatadan dönülmeli” diye konuştu.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ise “Okul öncesi ile ilkokullarda görev yapan tüm öğretmen, yönetici ve eğitim çalışanlarının aşı için ayrım olmaksızın sisteme tanımlandığı bilgisini MEB’den aldık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Oğuz Özat, yayınladığı bir bildirgeyle okullarda görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların aşı kapsamına alınmamasına tepki gösterdi. Sosyal medyada da bu konuda çok sayıda yorum geldi.

14-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş