Arama sonuçları

İlkokullarda yüz yüze eğitim 2 Temmuz’a kadar sürecek

İlkokullarda yüz yüze eğitim 2 Temmuz’a kadar sürecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Faaliyetleri” başlıklı yazıyla ilkokullarda 2 Temmuz’a kadar olan program netleşti.

MEB, ilk ve ortaöğretim kurumlarında karneleri 18 Haziran’dan itibaren dijital ortamda erişime açacak. “Telafide Ben de Varım” programı kapsamında etkinlikler ise 5 Temmuz’da başlayacak. Arada kalan 2 haftalık sürede okullardaki program belli değildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, MEB’in ilgili yazısıyla ilkokullarda yüz yüze eğitimin devam edeceği açıklandı. Yazıda bilgiler özetle şöyle:

2020-2021 eğitim yılı resmi-özel okul öncesi ve ilköğretim kurumları ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul öncesi ve ilköğretim kademesindeki özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarının ders kesimi tarihi 2 Temmuz olup tüm işlemler bu tarihe göre yürütülecek.

OKULA DEVAM ZORUNLULUĞU OLMAYACAK

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda yüz yüze eğitimle yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım veli isteğine bağlı olup bu hususta öğrenciler açısından okula devam zorunluluğu aranmadığından, bu yılla sınırlı olmak kaydıyla öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne işlenen devam devamsızlık bilgileri dikkate alınmayacak.

Ders yılı sonunda yapılması gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecek.

VELİNİN YAZILI TALEBİYLE SINIF TEKRARI YAPILABİLECEK

İlkokullarda bir defaya mahsus yapılabilecek sınıf tekrarı, velinin yazılı talebi doğrultusunda okul müdürlükleri tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.

18 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren resmi-özel okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri karnelerine ve gelişim raporlarına e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’nden dijital ortamda ulaşabilecek. Karne, teşekkür ve takdir belgeleri okul müdürlüklerince talep eden velilere basılı olarak verilebilecek.

16-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş