Arama sonuçları

İmam hatibe teşvik dönemi

İmam hatibe teşvik dönemi

İmam hatibe teşvik dönemi. İktidarın politikalarıyla sayıları giderek artan imam hatip okullarında teşvik amaçlı yeni bir uygulama daha hayata geçirildi. Tüm dayatmalara karşın veliler ve öğrencilerce iktidarın istediği ölçüde tercih edilmeyen imam hatip liselerine (İHL) kaydı teşvik etmek amaçlı hayata geçirilen uygulamalara bir yenisi daha eklendi. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı, imam hatip liselerini tercih eden öğrencilere yabancı dil destek bursu vereceğini duyurdu.

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve MEB ortaklığıyla hayata geçirilen proje kapsamında, yabancı dil programı uygulayan imam hatip liselerini tercih eden öğrencilere dokuz ay boyunca burs verileceği belirtildi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI

Vakıf yönetimi, yalnızca imam hatipleri seçen öğrencilere verilecek bursun amacını, “Vakfın nitelikli insan kaynağı kapasitesini artırmak” olarak açıkladı. Japonca, Çince, İspanyolca, Fransızca, Farsça ve Rusça dillerinin temel yabancı dil olarak öğretildiği İHL’lerdeki öğrencilere, hazırlık sınıfı boyunca her ay 150 TL ödeneceği bildirildi.

EN ÇOK İHL'LER ARTIRILDI

Bu yıl sınava giren öğrenci sayısının artmasıyla beraber sınavla öğrenci alan okulların sayısı da artırıldı. Sayısı en çok artırılan okul türü ise imam hatipler oldu. 2019’da hafızlık projesi yapanlarla birlikte 339 olan sınavla öğrenci alan imam hatip lisesi sayısı bu yıl yüzde 505’e yükseldi. Anadolu liselerinin sayısı ise 266’dan 339’a çıktı. Meslek liselerinin sayısı 516’dan 596’ya yükselirken 2019’da sınavla öğrenci alan 310 fen liselerine yeni dönemde yalnızca altı okul eklendi.

21-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş