Arama sonuçları

İngiliz üniversiteleri eylül ayında açılabilecek mi?

İngiliz üniversiteleri eylül ayında açılabilecek mi?

İngiliz üniversiteleri eylül ayında açılabilecek mi? Yurtdışı üniversiteler koronavirüs nedeniyle değişik önlemler alınıyor. En çok merak edilen konu da gelecek öğretim yılında bu üniversitelerde yüz yüze eğitimin olup olmayacağı. ABD yükseköğretiminde olduğu gibi bu konu İngiliz üniversitelerinde de gündemde. İlk olarak üniversiteler sağlık güvenliği gerekçesiyle kampus içinde yeni kayıtlar için düzenledikleri etkinlikleri iptal etmeye başladı.

İngiltere üniversiteleri de kampus etkinliklerini iptal ediyor. İngiltere’de bulunan King’s College Üniversitesi, Eylül ayında üniversiteye başlayacak öğrencilere koronavirüs salgınıyla ilgili bir bilgilendirme e maili gönderdi. Açıklamada, öğretme, araştırma ve öğrencilerin yanında olmanın kendileri için hala bir öncelik olduğunun altını çizen King’s College, eğitimin Eylül ayında tekrar başlamasının planlandığını ama durumun henüz netlik kazanmadığını belirtti.

İNGİLİZ ÜNİVERSİTELERİ EYLÜL AYINDA AÇILABİLECEK Mİ?

Üniversite öğrencilere barınma, kariyer desteği ve öğrenci yaşamı ile ilgili aylık bilgilendirme mail’leri göndereceğini belirtti. Kurum,  önceliklerinin güvenlik olduğunu söylerken, 2020 yılında üniversiteye girecek öğrenciler için yapılacak kampus etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı. Yani üniversite kampusu ziyaretleri ile kampus içindeki tanıtım toplantıları yapılmayacak.

KAMPUS ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Üniversite, yeni öğrencilere kampus ziyaretleri yerine internet seminerleri, kampus turu videoları ve akademisyenler, öğrenci işleri ve mevcut öğrencilerle sohbet gibi seçeneklerden faydalanabileceğini ifade etti.

Petek SAMATYALI

www.pervinkaplan.com editörü

10-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş