Arama sonuçları

İnşaat mühendisleri kontenjanlardan memnun değil

İnşaat mühendisleri kontenjanlardan memnun değil

İnşaat mühendisleri kontenjanlardan memnun değil. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, YÖK’ün açıkladığı 2020- 2021 üniversite kontenjanları üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Hasan Aksungur tarafından yapılan açıklamada YÖK’ün kontenjanları nispi olarak azaltmasının yetersizliğine dikkat çekti.

İnşaat mühendisliğine girişte 50 bin başarı sırası şartı için 26 binden fazla imza toplandığını kaydeden Aksungur, şöyle dedi:

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KONTENJANLARDAN MEMNUN DEĞİL

"İnşaat mühendisleri meslektaşlarımızın genç, tecrübeli fark etmeksizin yoğun bir işsizlik baskısı altında olduğu bu dönemde; YÖK’ün kontenjanları nispi olarak azaltması ve yetersiz başarı sınırlaması şartı yaşadığımız sorunları çözmeyecektir. Bu yaklaşım sektöre ucuz mühendislik emeği sunmanın ötesinde bir anlam taşımamaktadır."

Sungunlu, depremlerde yaşanılan acı bilançolar düşünüldüğünde inşaat mühendisliği mesleğinin tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık meslekleri kadar önemli olduğunu ifade etti. Sungurlu şöyle dedi: "Bu nedenle nitelikli inşaat mühendisliği eğitimi için talep ettiğimiz başarı sırası sınırlaması getirilmesi, kontenjanların azaltılması ve nitelikli eğitim kriterlerini sağlayamayan programların kapatılması talebimiz YÖK tarafından dikkate alınmalıdır.”

24-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş