Arama sonuçları

İptal edilen 2022 KPSS soruşturması hangi aşamada?

İptal edilen 2022 KPSS soruşturması hangi aşamada?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan 20 sorunun Yediiklim Yayınevinin deneme sınavında şıkları bile değiştirilmeden birebir çıkması büyük tepki toplamıştı. 3 Ağustos’ta ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de çıkan karara göre ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış, KPSS oturumları iptal edilmişti.

YAYINEVİNİN SORULARIYLA AYNI

Gerçek Gündem'den Melisa Gülbaş'ın haberine göre, sınava girenler CİMER’e şikayet başvurusunda bulunurken, çıkan soruların da Yediiklim yayınlarının deneme sınavlarındaki sorularla aynı olduğunu dile getirmişti. 

SORULARI KİM ÇALIYOR?

FETÖ, 2002-2013 yılları arasında tam 11 yıl boyunca devlet kadrolarını sorularla çalarak 500 bin kişiyi devlete sokmuştu. Peki, FETÖ döneminde sorular nasıl çalınıyordu? Soruların çalınması için oluşturulan sistemde merkez ÖSYM Başkanlığı Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı’ydı. Her sınavdan önce bir flaş belleğe alınan sorular matbaaya ulaştırılıp Türkiye’deki sınav merkez yerlerine dağıtılıyordu.
Fethullahçılar, 9 yılda 8 farklı kategoride 12 sınavda soru çalarak sınava giren 260 binin üzerinde adayı mağdur etti, emeklerini çaldı. Kamu personeli sınavı, polis koleji, polis akademisi, komiser yardımcılığı sınavı, hâkim-savcı sınavları, kaymakam sınavları dâhil olmak üzere neredeyse tüm sınavların sorularını çalan örgüt, devlet kurumlarını ele geçirdi.
Hükümet, FETÖ’yü devletten temizlediklerini söylerken, sınavlarda soruların çalınması ise devam ediyor.

SORUŞTURMA YAVAŞ İLERLİYOR

Merak edilen konu ise, sınava günler kala sorular binlerce soru arasından seçiliyor. Soru hazırlama aşamasında görev alanlar dışarıyla çıkamıyor, telefonla konuşamıyor ama sorular hala nasıl çalınıyor?
İddialar üzerine açılan KPSS soruşturmasının üzerinden bir ay geçti. Soruşturmanın ne aşamada olduğu, sorumluların tespit edilip edilmediği ise henüz bilinmiyor. Eğitim Uzmanı Ali Taştan, 2010 yılından bu yana özellikle KPSS ve ÖSYM’nin yaptığı sınavlardaki soruların çalındığını söyleyerek, “Açılan soruşturmalarda ÖSYM Başkanı hariç hiç kimse görevden alınmadı ve bu seferki soruşturma çok yavaş ilerliyor” dedi.  Taştan, bu soruşturmanın çok fazla insana dokunacağını ve o yüzden soruşturmayı kamuoyundan gizli saklı yürüttüklerini söyledi.

 

04-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş