Arama sonuçları

Irmak Okulları Türkiye’yi temsil edecek

Irmak Okulları Türkiye’yi temsil edecek

Irmak Okulları Türkiye’yi temsil edecek. Özel Irmak Okulları Robotics Takımı Amerika'nın Houston kentinde yapılacak FRC Dünya Şampiyonası'na katılmaya ve Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

"Zeka İçin Spor" sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinde 29 yıldır düzenlenen ve en prestijli liselerarası robot yarışması olarak gösterilen FRC İstanbul Regional Turnuvası tamamlandı.

IRMAK OKULLARI TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Twitch TV'den canlı olarak yayınlanan turnuvada Özel Irmak Okulları Robotics Takımı "River Robotics #8079", FRC İstanbul Regional Robot Turnuvası’ndan şampiyonluk kupası ve iki ödülle aldı. Takım böylece ABD’de yapılacak FRC Dünya Şampiyonası 'na katılmaya hak kazandı.

"Infinite Recharge" temasıyla gerçekleşen yarışmada öğrencilerin kumanda ettiği robotlar, 2,5 dakika içinde kendilerine verilen görevleri tamamlamaya çalıştı. Yarışma, Science, technology, engineering and mathematics kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden oluşan "STEM" tekniğini kullanılarak bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

 

 

10-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş