Arama sonuçları

İşadamının en büyük sosyal sorumluluğu eğitim

İşadamının en büyük sosyal sorumluluğu eğitim

İşadamının en büyük sosyal sorumluluğu eğitim. Bu sözler tekstilden ambalaja, turizmden enerjiye kadar 8 farklı sektörde faaliyet gösteren Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’e ait. Ahmet Eren, Türkiye’nin kalkınmasının eğitimden geçtiğini söyleyen ve bu alanda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir işadamı. 

Türkiye’nin gelir düzeyi en düşük illerinden olan Bitlis’te başta Bitlis Eren Üniversitesi olmak üzere ‘Eren adını çok çeşitli eğitim kurumlarının başında görmek mümkün.   

Eğitimde fırsat eşitliğini yaratmanın yollarından biri de bu konuda duyarlı işadamlarından geçiyor. Sadece eğitim yatırımlarını yapmak da yetmiyor, aynı zamanda eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltacak sosyal projelerin de yaşama geçirilmesi gerekiyor.   

Geçtiğimiz günlerde Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Eren Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Eren ile biraraya gelerek, eğitimi ve sosyal sorumluluk projelerini konuştuk. 

ÜNİVERSİTE YAPTI, BAĞIŞLADI

Ahmet Eren, ailesinin en büyük gururu olarak Bitlis Eren Üniversitesi’ni görüyor. Bitlis Eren Üniversitesi, bir devlet üniversitesi ancak fiziki koşulların sağlanmasından akademik desteğe kadar, arkasında işdünyasının Bitlisli temsilcisi Eren Ailesi duruyor. Aile, üniversiteyi tamamlayıp, devlete teslim edip kenara çekilmemiş. Üniversitenin sorumluluğunu her yönü ile taşıyorlarÜniversiteye fiziki ihtiyaçlarından, akademisyenlerine kadar ihtiyaç duyulan desteği sağlıyor. 

İNSANA YATIRIM SOSYAL SORUMLULUKTUR 

İnsana yatırımın en büyük sosyal sorumluluk olduğunu söyleyen Ahmet Eren,Türkiye’nin gelir düzeyi en düşük illerinden Bitlis’in ancak eğitim ile kalkınabileceğine inanıyor. Bu yüzden de kentte yapılan eğitim yatırımlarının arkasında hem maddi hem de manevi olarak duruyor. 

Aile olarak kurdukları Eren Eğitim Vakfı ile de; öğrencilere burs olanağı sağlamanın yanı sıra Bitlis Eren Üniversitesi’nde olduğu gibi eğitim kurumları ve yurtlar açarak devlete bağışlıyor.

Öğrencilere fırsat eşitliği sağlayan en önemli noktalardan birinin burslardan geçtiğini anlatan Eren, Bitlis Eren Vakfı aracılığıyla gençlere burs veriyor. Eren, “Gençlerin deneyim aktarımıyla da desteklenmesi gerekiyor. Stajlar onlara iş dünyasını anlamalarını sağlarken, iş dünyasından isimler de deneyimleri ile onların ufuklarının genişlemesine yardımcı oluyor” diyor. Bu yüzden de başta üniversiteliler olmak üzere gençlerle buluşarak, onlara iş yaşamı hakkında deneyimlerini aktarıyor. 

İşte Ahmet Eren’in eğitimle ilgili anlattıkları: 

EN BÜYÜK SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ: 2007 yılında 2 bin dönümlük arazi üzerinde kurulan Bitlis Eren Üniversitesi, aile olarak bizim en büyük sosyal sorumluluk projemiz.Eren Eğitim Vakfı olarak üniversiteyi yaptık, devlete bağışladık. Üniversitede 2 enstitü, 3 yüksekokul, 5 fakülte ve 7 meslek yüksekokulu bulunuyor. Yaklaşık 7 bin 500 öğrenci öğrenim görüyor, 350’den fazla da akademisyen var.Üniversitenin her zaman arkasındayız.

KENTİN EĞİTİM KURUMLARINI İNŞAA EDİYOR: Bitlis’te Anadolu öğretmen ve spor liselerinin yanı sıra spor kompleksi de yapıldı. Kız öğrenciler için bir de yurdumuz bulunuyor. Yine şirketlerin faaliyet gösterdiği Zonguldak’ta bir meslek lisesi de vakfımızın yapıp, devlete bağışladığı eğitim kurumları arasında yer alıyor. Bu enerji lisesinden mezun olanların işleri garanti. Çünkü biz enerji alanında da faaliyet gösteriyoruz.

EREN EĞİTİM VAKFI: Vakfımız sadece Bitlisli çocuklara değil, başka üniversitelerde okuyanbin 300 öğrenciye burs veriyor. Ayrıca Bitlisli işadamları olarak bir de Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfımız (BETAV) var. Bu vakıf, Bitlis’te yaklaşık 15 okul yaptı. İlköğretimden mesleki eğitime kadar fiziksel olarak ihtiyaç duyulan kurumları yaptı. 

BURS ALAN SONRA BURS VERİYOR:  BETAV, 2 bin 500 gence burs verdi. Burs alan gençler ise işe girdiklerinde kendileri burs vererek, ihtiyacı olan öğrencileri destekliyor. Yaklaşık 500 genç şu anda bu şekilde burs veriyor. 

LİSAN ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ: Öğrencilerimiz ‘Eren Holding’de işe girer miyiz diye soruyor. Ancak en önemlisi lisan öğrenmeleri. Bu yüzden önümüzdeki dönemde onların dil öğrenmelerini sağlayacak bir girişim başlatmak istiyoruz. 

ARAŞTIRMA FONU İLE DESTEKLENİYOR: Üniversitenin akademisyenlerini araştırma fonu ile destekliyoruz. Çünkü Bitlis’e akademisyenler gitmek istemiyor. Cazip hale getirmek için 2008’de bir fon kurduk. Her yıl araştırma projeleri için fona 100 bin TL aktarıyoruz. 

GENÇLERİ SPORLA DESTEKLEMEK GEREK: Üniversitedeki gençlerin sporla desteklenmesi için bir spor kulübümüz var. Atletizm ve kayakta derece alıyorlar. 

BİTLİS LYS’DE REKOR KIRMIŞTI

ÖSYM, üniversite sınavlarında, şampiyonları olduğu gibi artık illerin başarı sıralamasınıda açıklamıyor. Ancak 2010 yılında Bitlis, üniversite sınavlarında Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) başarısı ile dikkatleri üzerine çekmişti. LYS’de Türkçe Sosyal (TS) testinde en başarılı il Bitlis olmuştu. YGS’de de en başarılı iller sıralamasında 18’inci, LYS’de ise 13’üncü sırada yer almıştı. Ahmet Eren bu başarıya dikkat çekerek, “Eğer yatırım yapar ve destek olunursa en fakir iller bile eğitimde başarı sıçraması yapabiliyor” diyor. 

Kaynak: Habertürk

05-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş