Arama sonuçları

İşlemleri kafadan yapmayın kalem kullanın

İşlemleri kafadan yapmayın kalem kullanın

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarında öğrencilere dikkatsizlik ve heyecan hata yaptırıyor. Soruları sonuna kadar okumamak, işlemleri kafadan yapmaya çalışmak, soru köküne dikkat etmemek hataların en büyük nedeni. Uzmanlar TEOG'da hangi dersin sınavında hangi hataların yapıldığını şöyle sıralıyor:

TÜRKÇE: Türkçe’de soruların doğru okunmuş olması, soru kökünün ne istediğinin doğru belirlenmesi, altı çizili, olumsuz ifadelere öğrencilerin dikkat etmesi gerekir.

MATEMATİK: Özellikle işlem hatalarından kaynaklı ve dikkatsizlik ile ilgili yanlışlar yapılıyor. Öğrenci bütün soruları çözdükten sonra, turlama tekniğini kullanarak sorulara geri dönmeli, emin olmadığını düşündüğü soruların sağlamasını yapmalı, işlem hatası yapıp yapmadığı ile ilgili kontrollerini dikkatlice gerçekleştirmeli.

FEN VE TEKNOLOJİ: Fen bilgisi sorularının çözümünde, öğrenci sorunun ne istediğini doğru kavramalı, birden fazla işlem gerektiren veya birden fazla bilgi istenen sorulara dikkat etmeli, soruların çözümünde işlemin devamını getirmeli.

İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK: Bu dersin sorularını çözerken öğrenciler en çok öncüllü sorularda zorlanıyor. Öğrencilerin bilgileri doğru yorumlamaları gerekiyor. Soruları çözmek için acele etmeden, bütün şıkları tarayarak ve süreyi verimli kullanarak cevap vermeli.

YABANCI DİL: Öğrenciler daha çok kelimelerin anlamlarını bilmediklerinden dolayı hata yapıyor. Şıkların tamamını okuyarak bildikleri kelimelerin anlamlarını yanlarına yazmalı, bilmedikleri kavramlar ile ilgili çıkarımda bulunmaya çalışmalı.

SINAVDA EN SIK YAPILAN HATALAR NEDİR?

-YANLIŞ KODLAMA YAPMAK: Cevap kağıdına birçok öğrenci yanlış kodlama yapıyor, sırayı kaydırıyor. Bu da doğru yaptığı soruların yanlış kabul edilmesine neden oluyor. Kodlamayı nasıl yapacağınıza ilişkin strateji geliştirebilirsiniz. Her sayfadan sonra cevaplarınızı yazabilirsiniz ve sınav sonunda bunları kontrol edebilirsiniz. ma kontrol edilmeli.

-SORUYU ANLAMAMAK: Soruyu sonuna kadar okumayan öğrenciler ne istendiğini anlamıyor. Uzun sorularda kelimelerin altını çizebilirsiniz ve soruyu sonuna kadar okup tam olarak ne istendiğini anlamalısınız.

-SORU KÖKÜNÜ DİKKATE ALMAMAK: Soru köküne dikkat etmelisiniz, “değildir” diye biten kelimeleri dikkatli okumamak.

-İŞLEM HATASI YAPMAK: Kağıt kalem kullanmadan yapılan işlemlerde hata yapılıyor. Basit görünse bile işlemleri yazarak yapın.

25-04-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş