Arama sonuçları

İspanya: 3 haftada 2 bin 852 sınıf kapandı

İspanya: 3 haftada 2 bin 852 sınıf kapandı

İspanya: 3 haftada 2 bin 852 okul kapandı. İspanya Eğitim Bakanı İsabel Celaa, yüz yüze eğitimin başlamasından bu yana geçen üç haftada okullarda tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarından dolayı toplam 2 bin 852 sınıfın kapandığını açıkladı.

Celaa, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 vakalarından kapatılan 2 bin 852 sınıfın toplamda 380 bin öğrenciyi etkilediğini, bunun İspanya genelindeki öğrenci sayısının yüzde 0,73'e karşılık geldiğini söyledi.

İSPANYA: 3 HAFTADA 2 BİN 852 OKUL KAPANDI

Celaa, üniversiteler dışındaki tüm okulların yüzde 95,5'inde Kovid-19 salgınıyla bağlantılı herhangi bir sorun yaşanmadığını, sadece iki anaokulu ve bir ilkokulun tamamen kapatıldığını vurguladı. Celaa, "Sıfır risk diye bir şey ne okulun içinde ne de okulun dışında var. Hiçbir şekilde tedbiri elden bırakmamak gerek. Eğitimde şimdiye kadar alınan önlemler aynı yoğunlukta uygulanmaya devam etmeli" dedi.

Sağlık Bakanı Salvador İlla da eğitimde alınan sağlık tedbirlerinin baştan bu yana öngörüldüğü şekilde devam ettiğini belirterek, "Okulların, salgının bulaşma noktası olmadığı doğrulandı" dedi.

Katalonya özerk yönetiminin hükümet başkanı Quim Torra da okullarda toplu PCR testlerinin başladığını söyledi. 

Avrupa'da Kovid-19'un en yoğun görüldüğü ülkelerin başında gelen İspanya'da son verilere göre toplam vaka sayısı 700 bini geçerken, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı da 31 bin 34'e çıktı.

26-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş