Arama sonuçları

İstanbul Üniversitesi turnuvalardan çekildi

İstanbul Üniversitesi turnuvalardan çekildi

İstanbul Üniversitesi turnuvalardan çekildi. Devletten aldığı 1 milyar 46 milyon 547 bin lira ile en çok ödenek alan ilk 20 üniversite içerisinde bulunan İstanbul Üniversitesi spor turnuvalarına yeterli ödenek ayırmadığı iddia edildi. BirGün'den Berfin Şengil'in haberine göre, masa tenisi, badminton, crossminton, satranç gibi dalların yöneticileri bunun üzerine turnuvadan çekilme kararı aldı.

Antrenörlerin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi. "Konaklanacak bölge ile turnuvanın gerçekleşeceği bölge arasındaki mesafe göz önüne alındığında bir saatlik yolculuğun performansımızı olumsuz etkileyeceğini, 70 TL’lik harcırahın kalan 40 TL’sinin 1 günlük yeme içme ihtiyaçlarını karşılayamayacağını takdirinize sunar, performans ve motivasyonun kritik önemde olacağı madalya hedeflediğimiz bu turnuvaya bu şartlarda katılamayacağımızı bildiririz."

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 24-29 Mart 2020 tarihleri arasında Antalya’da özel bir otelde gerçekleştirilecek turnuvada bu yıl İstanbul Üniversitesi’nin pek çok dalı yer almayacak.

BirGün gazetesine konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi D.Ö. kişi başı ödeneğin üniversite tarafından 70 lira olarak belirlendiğini ifade ederek "Otelde kalmayıp turnuvaya dışardan katıldığımız için otele günlük zaten 30 lira giriş ücreti veriyoruz. Kalan 40 liramız ile de karnımızı 3 öğün doyurmamız bekleniyor" diye konuştu. D.Ö. üniversitenin verdiği ödeneğin 140 lira olması halinde hiçbir sorun kalmayacağını belirtti.

ÖDENEK YETERLİ DEĞİL

D.Ö antrenörlerinin ödeneğin artırılması için üniversite yönetimi ile görüşme yaptığını ancak taleplerinin kabul edilmediğini ifade etti.

Öğrenciler ve antrenörler Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılacak olan turnuvaya 1 saat uzaklıkta bulunan Lara ilçesinde bir misafirhanede konaklanılması ve turnuvanın sabahın erken saatlerinde olmasının ulaşım ve başarı yönünden olumsuzluk yaratacağını bildirdi.

06-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş