Arama sonuçları

İstanbul'da okul öncesi eğitim devlet okullarında uzaktan yapılacak

İstanbul'da okul öncesi eğitim devlet okullarında uzaktan yapılacak

İstanbul'da okul öncesi eğitim devlet okullarında uzaktan yapılacak. İstanbul'da, 1 Aralık-4 Ocak arasında resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi. Özel okullarda ise yüz yüze eğitim sürecek.

İSTANBUL'DA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM DEVLET OKULLARINDA UZAKTAN YAPILACAK

Bu karara göre devlet okullarında okul öncesi eğitim uzaktan yapılırken, özel okullarda yüz yüze yapılmaya devam edecek.

VELİLER SORUYOR: NEDEN?

Veliler ise devlet okullarında uzaktan eğitim kararı alınmasına rağmen özel okullarda neden yüz yüze eğitimin devam ettiğini soruyor. Veliler, "Virüs devlete geliyor da özel okula gelmiyor mu? Ya da özel okulların önlemleri yeterli ama devletin yetersiz mi?" diyor.

SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

İstanbul Valiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şöyle denildi: "Sevgili İstanbullular, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararı ile 01.12.2020 itibariyle 04.01.2021 tarihine kadar ilimiz genelindeki resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretim uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecektir."

Paylaşımın ekinde yapılan açıklamada ise İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin bugün saat 15.30'da Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında toplandığı belirtildi. 

Açıklamada, koronavirus (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu sağlama, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılma hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararının alınarak uygulamaya geçirildiği kaydedildi.

YENİ TEDBİRLER ALINDI

Açıklamada, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve İçişleri Bakanlığının 18.11.2020 tarih ve 19161 sayılı genelgesi doğrultusunda bir takım yeni tedbirler uygulamaya konulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarında 20 Kasım 2020-04 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış, ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda ise resmi ve özel tüm anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edilmesi 20.11.2020 tarih ve 16988740 sayılı yazı ile 81 il valiliğine bildirilmiştir.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27.11.2020 tarih ve 17375679 sayılı yazılarıyla, Covid-19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve anasınıfları için 04 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçme kararının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşleri çerçevesinde alınabileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Covid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 01.12.2020-04.01.2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine, kaymakamlarımız ve ilgili kurumlarımızca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dün Kovid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alınabileceğini duyurmuştu. 

"Okul Öncesinde Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi"ne ilişkin yazıda şöyle denilmişti:  "Kovid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, gerektiğinde il veya ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir."

20 DAKİKA SÜRE OLACAK

Yazıya göre uzaktan eğitim yapılması halinde, öğretmenler, ailelerle bire bir, telefonla, çevrim içi gruplar kurarak veya mektup gibi bir yöntemle iletişim kuracak. Her öğretmen, güne başlama, oyun, beslenme, temizlik, etkinlik ve dinlenme sürelerini de içerecek şekilde çocukların ev ortamında yapabileceği özellikte günlük eğitim akışlarını 6 etkinlik saati olarak hazırlayacak. Günlük eğitim akışlarında bir etkinlik saati 20 dakikayı geçmeyecek.

MEB SÜREKLİ KARAR DEĞİŞTİRİYOR

MEB, tüm eğitim kademelerinde uzaktan eğitime geçildiği açıklamasından sadece bir gün önce okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim kararı aldı. Bu karar 20 Kasım'da duyuruldu. 7 gün sonra da "salgının seyrine" göre il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin uzaktan eğitim kararı alabileceği duyuruldu. Bu yazıdan sonra uzaktan eğitimle ilgili ilk karar İstanbul için alındı.

DANIŞTAY'A DAVA AÇILMIŞTI

Bakanlığın, okul öncesinde haftanın 5 günü yüz yüze eğitim yapılması kararı yargıya taşındı. Eğitim Sen bu kararın öğretmenlerin yaşamını riske atan bu karar ile yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay’a dava açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim" konulu 20.11.2020 gün ve 16988740 sayılı yazısıyla okul öncesi eğitim kurumlarında haftada beş gün ve günde 6 etkinlik saati süreyle yüz yüze eğitim yapılmasına karar verilmişti. Bu yazıya göre  fiziki imkânları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri de açıldı.

28-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş