Arama sonuçları

İstanbul'dan sonra diğer illerde de 'uzaktan' kararı alındı

İstanbul'dan sonra diğer illerde de 'uzaktan' kararı alındı

İstanbul'dan sonra diğer illerde de 'uzaktan' kararı alındı. Resmi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitimin yüz yüze yerine uzaktan yapılmasına karar veriliyor. Bursa'da da 'uzaktan' olacak. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, resmi ana okulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetleri, 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 arasında uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecek.

İSTANBUL'DAN SONRA DİĞER İLLERDE DE 'UZAKTAN' KARARI ALINDI

İstanbul Valiliği'nin devlet okul öncesi eğitim kurumlarında 'uzaktan' kararı ardından diğer illerden de birer birer resmi okullarda uzaktan eğitime geçildiğine ilişkin kararlar alınmaya başlandı.

BURSA İKİNCİ İL OLDU

Bursa, İstanbul'dan sonra resmi okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alan ikinci il oldu. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı doğrultusunda Kovid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 arasında il genelinde resmi ana okulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verildiği bildirildi.

DİĞER İLLERDE DE KARAR ALINIYOR

İstanbul ve Bursa'nın ardından diğer illerde de aynı karar alınmaya başlandı. İşte uzaktan eğitim kararı alan iller:

KIRKLARELİ

Kırklareli Valiliği Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, resmi ana sınıfları ile uygulama sınıflarında uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Valilik,  bağımsız anaokulları ile özel eğitim anaokullarında ise eğitimin devam etmesi kararı alındığı kaydedildi.

TOKAT

Tokat'ta da ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi. 

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Biga İlçesi’nde, okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim uygulamasına geçildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta da resmi ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecek.

ANKARA’DA DA UZAKTAN OLACAK

Ankara'da da  okul öncesinde 'uzaktan eğitim'e geçildi. İstanbul başta olmak üzere resmi okul öncesi kurumlarda uzaktan eğitime geçilmeye başlandı. Bu illere Ankara'da eklendi. Ankara'da 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 arasında resmi anaokulu, anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

ESKİŞEHİR DE KARAR ALDI

Eskişehir'de  resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

SAMSUN

Samsun’da da aynı karar alındı. 30 Kasım - 4 Ocak 2021 tarihlerinde il genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan sürdürülmesine karar verildi.

EDİRNE

Edirne'de, resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında1 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında uzaktan eğitim yapılacak.

KAYSERİ

Kayseri Valiliği başkanlığında toplanan Milli Eğikim Bakanlığı’na bağlı yüz yüze eğitim yapan il genelindeki okul öncesi resmi eğitim kurumlarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin 4 Ocak 2021'ye kadar uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesi kararını aldı.

YOZGAT

Yozgat Valiliği de İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun Kovid-19 salgınının seyri dikkate alınarak il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında faaliyetlerinin 4 Ocak 2021'ye kadar uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesi kararını aldı.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 1 Aralık-4 Ocak 2021 tarihine kadar .il genelindeki resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretim uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesi kararı aldığını duyurdu.

ERZURUM

Resmi ana okulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetleri, 01 Aralık 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecek.

IĞDIR

Iğdır'da yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında 30 Kasım 2020-04 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesinin kararlaştırıldı.

BALIKESİR

Resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim ve öğretim İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla 30 Kasım-4 Ocak'a kadar  uzaktan yapılacak.

AYDIN

Aydın'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında resmi anaokulu ve ana sınıflar ile uygulama sınıflarındaki eğitim öğretim faaliyetlerinin 30 Kasım ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verildiği bildirildi. Aydın Valiliği'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

SİVAS

Sivas'ta Kovid-19 tedbirleri kapsamında resmi anaokulu, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim ve öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi. Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Salih Ayhan başkanlığında olağanüstü toplandığı ve 1 Aralık 2020-04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim kararı alındığı belirtildi.

Şırnak, Erzincan, Nevşehir, Kırşehir, Karabük, Muğla, Kastamonu, Amasya, Konya, Uşak, Siirt, Osmaniye, Sakarya, Kocaeli’ndeki tüm resmi okul öncesi eğitim kurumları ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçildi.

Karaman'da ise üç anaokulu Karaman Anaokulu, Nurcan Kocakaya Anaokulu ve Gevher Hatun Anaokulu hariç tüm resmi okul öncesi eğitim kurumlarında 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçildi.

 

VELİLER SORUYOR: NEDEN?

Veliler ise devlet okullarında uzaktan eğitim kararı alınmasına rağmen özel okullarda neden yüz yüze eğitimin devam ettiğini soruyor. Veliler, "Virüs devlete geliyor da özel okula gelmiyor mu? Ya da özel okulların önlemleri yeterli ama devletin yetersiz mi?" diyor.

28-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş