Arama sonuçları

İşte öğretmenlerin yeni önlükleri

İşte öğretmenlerin yeni önlükleri

Öğretmen önlükleri yeniden tasarlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukÜsküdar'daki Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen "Yeni Tasarlanan Öğretmen Önlüklerinin Tanıtımı Programı"na katıldı. Selçuk, konuşmasında, bir yıl önce 2023 eğitim vizyonuyla ilgili konuşurken yeniliklerden ziyadesiyle söz ettiklerini hatırlattı.

İŞTE ÖĞRETMENLERİN YENİ ÖNLÜKLERİ

Pilot önlük uygulaması için İstanbul’un pilot il olarak seçildiğini belirten Bakan Selçuk, bu pilot çalışmanın birinci dönemin sonuna dek süreceğini söyledi. Numune önlüklerinin pilot okullarda deneneceğini söyleyen Selçuk, şöyle dedi:

ÖĞRETMEN ÖNLÜKLERİ YENİDEN TASARLANDI

"Kendilerinden talep gelmesi durumunda önlüklerimizde revizyonlar yapılıp ikinci döneme hazır hale getirilecek. Böylece, bu önlüklerin pilot okullarımızda aslında ön pilotunu da yapmış olacağız."

'ÖNLÜK SADECE BİR KIYAFET DEĞİL, USTALIĞIN SİMGESİ'

Öğretmenin giyiminin, kuşamının, davranışının, duruşunun, rol model oluşunun herkes açısından çok kritik ve çok değerli olduğunu belirten Selçuk, şunları belirtti:

"Öğretmenimizin duruşu, hitabeti ve kıyafeti bize başka bir anlam yüklüyor. Başka bir çağrışım yüklüyor. Önlük aslında sadece bir kıyafet değil, ustalığın simgesi. Olmuşluğun, muktedirliğin, muvaffakiyetin simgesi. Aslında, mesleğin güçlü temsilidir."

ÖĞRETMENLERDEN ÖNERİ GELDİ

Bakan Selçuk, bir yıldır "1 milyon öğretmen 1 milyon fikir" projesiyle ilgilendiklerine işaret etti. Selçuk, inanılmaz sayıda öğretmenin kıyafetlerle ilgili geri bildirimlerde bulunduğunu, bazı öneriler ortaya koyduğunu ve bu öneriler içerisinde de önlük konusunun çok fazla yer aldığını anlattı. 

Okullarda kurulan tasarım ve beceri atölyelerine değinen Selçuk, burada öğretmenlerin daha aktif olmasını ve eğitimin fiziksel olarak da çok daha fazla içinde olmasını beklediklerini dile getirdi.

Selçuk, öğretmenlerin yeri gelecek çocukların çamurlu elleriyle ilgileneceklerini, yeri gelecek ahşap atölyesindeki talaş tozuyla da karşılaşacaklarını, boya, renkler ve diğer malzemelerin hepsinin sınıfın içerisinde daha çok karşılarına çıkacaklarını dile getirdi. Selçuk, tasarımın öğretmen ve öğretmen kuruluşlarının da görüşleri alınarak, yaklaşık beş aylık bir sürede yapıldığını belirtti.

‘BÜTÜN ÖĞRETMENLER GİYMEK ZORUNDA DEĞİL’

Selçuk, şöyle dedi: "Tüm öğretmenlerimizin kullanımına yönelik bir zorunluluğumuz elbette yok. Böyle bir zorunluluğun beklentisi içinde asla değiliz. Sadece isteyenler, ihtiyaç duyanlar, ben giymek isterim diyenler için bir seçenek ortaya koyduk. Bunun altını çizerek ifade etmek isterim."

UYGULAMADA HANGİ OKULLAR YER ALIYOR?

Pilot uygulamada yer alan okulların listesi ise şöyle:  Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kocasinan İlkokulu, Şişli Bilsem, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu, Büyük Reşitpaşa Ortaokulu, Validebağ Fen Lisesi, Ahmet Rasim Anadolu Lisesi, Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Başakşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi.

YENİ ÖNLÜK TASARIMI HAKKINDA

Yeni önlükler, Türkiye'nin uluslararası moda markalarından Dice Kayek'in sahibi Ayşe ve Ece Ege bir erkek modeli, iki farklı kesim de kadın modeli olmak üzere 3 ayrı önlük tasarladı.

Okul hayatının duruluğunu ve berraklığını, öğretmenlik mesleğine duyulan güveni simgeleyen yeni tasarım önlüklerde rahatlık ve kullanışlılık ön planda tutuldu. 

Pilot uygulama için öğretmenlere teslim edilen önlüklerin üretimi ise LC Waikiki firması tarafından gönüllü olarak yapılacak.

Pilot uygulama 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde İstanbul'dan başlanarak yaygınlaştırılacak. 

Önlüklerin kullanımı tamamen gönüllük esasına dayalı olacak. İsteyen öğretmenler önlükleri ücretsiz olarak temin edebilecek.

31-10-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş