Arama sonuçları

İşten çıkarılan öğretmen borçlu olarak gösterildi

İşten çıkarılan öğretmen borçlu olarak gösterildi

Afyon’da özel bir meslek lisesinde çalışan öğretmen, ek ders ücretlerini isteyince önce istifa etmiş gibi gösterildi sonra okul yönetimi tarafından borçlu çıkarıldı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Afyon Batı Eğitim Kurumları Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde 2017 yılında göreve başlayan bir edebiyat öğretmeninin, işten çıkarma yasağına rağmen görevine son verildiği ileri sürüldü.

ÖĞRETMENİ BORÇLU ÇIKARDILAR

Batı Eğitim Kurumları Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde çalışan bir öğretmen ek ders ücretlerinin ödenmediği ve asgari geçim indirimi sağlanmadığı gerekçesiyle 15 Mart tarihinde okul yönetimine ihtarname verdi.

İhtarnamede, 45 ay boyunca okulda görev yapan öğretmene, haftada en az 40 saat derse girmesine rağmen ek ders ücreti ödenmediği, eğitime başlangıç ödeneği ve asgari geçim indirimi hakları verilmediği ve yaptığı fazla çalışmalarının da ödenmediği belirtildi. Ayrıca, öğretmenin tüm bu sorumlulukları gerçekleştirmesine rağmen Kod-29 ile işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

İSTİFA KODUYLA İŞTEN ÇIKARILDI

İhtarnamede, öğretmenin verilmeyen ek ders ücretleri, eğitime hazırlık ödeneği, asgari geçim indirimi ile ocak, şubat ve mart aylarına ait olan maaş ödemeleri ve kısa çalışma ödeneğine tabi tutulmadan kaynaklı olarak 279 günlük prim kaybının ödenmesi istendi. İhtarnamenin ardından okul yönetimi, öğretmeni 31 Mart tarihinde istifa koduyla işten çıkararak kendisine 16 Nisan’da karşı bir ihtarname yolladı.

Okul tarafından gönderilen ihtarnamede ise öğretmen borçlu çıkarıldı. Öğretmenin eksik sayıda derse girdiği, avans ödemesi aldığı, fazladan eğitim ödeneği aldığı sehven maaş ödendiği belirtilerek, okula toplamda 7 gün içinde 32 bin 259 TL ödeme yapması gerektiği ifade edildi.

Okul yetkilileri BirGün’e yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “Öğretmenin bizden hiçbir alacağı yok, her şey yasaya uygun. Hatta o kişinin bize borcu var. Onun hakkında da yasal süreci başlatacağız.”

27-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş