Arama sonuçları

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü kapsamında Türkiye ve yurtdışında düzenlenen çok sayıda etkinlik, 7'den 70'e tüm vatandaşları milli birlik ve beraberlik ruhunda buluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı genelge ile 2021'in "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı" olarak ilan edilmesi, yıl boyunca İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliklerinin düzenlenmesi kararı alındı.

Bu kapsamda İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de kabulünün 100. yıl dönümü, hem yurt içi hem de yurt ışında hafta boyunca etkinliklerle kutlandı.

100. YIL KUTLAMALARI BULUŞTURDU

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı ve ölümsüz dizelerin sahibi merhum şair Mehmet Akif Ersoy, il, ilçe ve köylerde düzenlenen törenler, paneller, sergiler, şiir yarışmaları, kısa film gösterimleri ve özel programlarla anıldı.

7'den 70'e tüm vatandaşlar, milli birlik ve beraberlik ruhunda, bir ağızdan okudukları İstiklal Marşı'nın ölümsüz dizelerinde buluştu.

Öğrencilerin milli marşın önemini anlaması, şair Mehmet Akif'in yaşamı hakkında bilgi sahibi olması amacıyla yüz yüze ve uzaktan eğitimde bu özel günü konu alan dersler işlendi. Gençler ve çocuklar, "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu şiir, öykü ve resim yarışmalarına katılarak coşku ve heyecan yaşadı.

Ayrıca Almanya, Rusya, Mısır, Belçika, Gürcistan gibi ülkelerde İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılına özel etkinlikler düzenlendi.

14-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş