Arama sonuçları

İstismara izin vermeyeceğiz

İstismara izin vermeyeceğiz

İstanbul’da M.B. adlı öğretmenin öğrencilere cinsel istismarda bulunmasına eğitim emekçileri tepki gösterdi. Eğitim Sen, iktidarının sorumluluğuna dikkat çekti. İzmir’de ise öğretmene yönelik şiddet protesto edildi.

Eğitimciler İstanbul’da bir okulda çocukların istismar edilmesine ve İzmir’de ise öğretmenin şiddete maruz bırakılmasına tepki göstedi.

İstanbul Fatih’teki Atikali İlkokul’unda sınıf öğretmeni M.B.’nin, öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Fatih Kaymakamlığı’nın hakkında soruşturma başlattığı öğretmen, tutuklandı. Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube tarafından okul önünde yapılan açıklamada, yaşanan çocuk istismarına tepki gösterildi. "Tacizin, tecavüzün, çocuk istismarının gerçekleşmeden önlenmesi için daha kaç çocuğun bunu yaşaması gerekiyor" diye sorulan açıklamada, istismarın akıl almaz boyutlara ulaştığına dikkat çekildi.

Cinsel istismar vakalarının son on yılda 3 kat arttığına ve yılda ortalama 8 bin çocuğun istismara maruz bırakıldığına vurgu yapılan açıklamada, "Son 10 yılda çocuk istismar davalarında ise yüzde 700 artış yaşandı" denildi.

İKTİDAR CESARET VERİYOR

Atikali İlkokulu’nda birkaç gün önce sınıf öğretmenlerinden M.B.’nin öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Eğitim Senliler, iktidarın ideolojik tutumunun failleri cesaretlendirdiğini vurguladı: “İktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikaları, çocukların eğitim dışında kalmalarına neden olan 4+4+4 uygulamaları, faillere uygulanan cezasızlık, ceza indirimleriyle ödüllendirmeleri, istismarda çocuğun beyanının esas kabul edilmesi yerine somut delil arayışına gidilmesi, çocuk evliliklerinin önünün açılması suçluları cesaretlendiren asıl dayanaklardır. Bugün bu vahim olayın gerçekleşmesi bir tesadüf değildir, bu olay bir zihniyetin, bir ideolojinin ürünüdür.”

“Daha önce de böyle süreçler cezasızlıkla sonuçlanmış ve faillerin başka yerlerde görevlerine devam etmesi sağlanmıştır. Devlet cezasızlık politikaları ile olayın faillerine koruyucu zırh olmakta, kadına ve çocuğa yönelik yeni bir istismar suçunun işlenmesine zemin hazırlamaktadır. Şırnak’ta 30 öğrenciye cinsel istismarda bulunan B.E.’nin dava süreci devam ederken görevine devam etmesinin sağlanması, cinsel istismar suçlarını işleyen öğretmenlerin nasıl korunduğunu açıkça göstermektedir. Dolayısıyla bu olayın hukuki sürecinin çocuğun üstün yararını koruyacak şekilde yürütülmesinin takipçisi olacağımızı bildirmek isteriz.

Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube üyeleri, bu davada müdahil ve takipçi olacaklarını, veli ve öğrencileri bu süreçte yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

ÖĞRETMENLERE KARŞI ŞİDDETE PROTESTO

İzmir'de eğitim sendikaları, öğretmenlere yönelik şiddete tepki gösterdi. Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube ve Eğitim-İş İzmir 2 No’lu Şube, Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 18 Şubat'ta nöbetçi idareci olan Veysi Özarslan’ın dışarı çıkmak isteyen bir öğrenci tarafından darp edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

“Öğretmene şiddete hayır” yazılı pankart açan eğitim emekçileri, “Eğitimde şiddet istemiyoruz”, “Laik, bilimsel, kamusal eğitim”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şuğayip Vayiç, "Meslektaşımızın yaşadığı bu olayın sorumlusu, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalarda ısrarcı olanlardır. MEB, 19 yılda eğitim sistemimizi b
ir yapboza çevirmiş, yanlış politikalar, uygulamalar ve toplumu yanlış yönlendirmesi sonucu öğretmenlik mesleğinin itibarını yerle bir etmiştir" dedi.

Okullarda ciddi güvenlik zafiyetlerinin olduğunu aktaran Vayiç, eksik personel sorununa dikkat çekti.

01-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş