Arama sonuçları

İstismara zemin hazırlayanlara terfi

İstismara zemin hazırlayanlara terfi

Karaman’da Ensar Vakfı yurdunda kalan çocukları istismar vakasına zemin hazırlayanların terfi edildiği ortaya çıktı. BirGün'de yer alan habere göre, dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olan ve istismarcı Muharrem Büyüktürk ile fotoğrafları olan Asım Sultanoğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müşaviri olarak, Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır da bugün Ankara Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya şunları söyledi:

“Görevlerini suiistimal ederek 45 çocuğumuzun taciz ve tecavüze maruz kalmasına göz yuman kamu görevlilerine ödüllendirme gibi görevlendirmeler yapılmış. Bunlar, kadına ve çocuğa karşı işlenen suçlarda hafifletici sebep arayanlardır! Bunlar, kravatlıya ceza indirimi uygulayanlardır! Bunlar, Türkiye’yi yönetemeyen, ekonomik, sosyal, ahlaki, hukuki… her alanda uçuruma sürükleyenlerdir!”

"YAPTIRIM UYGULAZMAZSA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ"

“Kadına ve çocuğa yönelik her türlü sorgulamanın önünü kesenler yaşananların da sorumlusudur” diyen Kaya şöyle devam etti: “Türkiye’nin dört bir yanında cemaat, tarikat ve bunlara bağlı vakıfların kaçak yurtlarına göz yumanlar, izin verenler çocuklarımıza taciz ve tecavüzün suç ortağıdırlar. Çocuklara taciz ve tecavüzde bulunanlar ile göz yumanlara yaptırım uygulanmazsa; kadına yönelik şiddetin de önüne geçilemez.”

Karaman’da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde yaşları 8 ile 10 arasında değişen 45 erkek öğrenci cinsel istismara maruz kalmıştı. Olayın ardından ülke genelinde büyük bir tepki oluşmuş ve istismarcı Muharrem Büyüktürk 508 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

31-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş